‘Frenkie de Jong neemt groot toekomstbesluit’

Foto: ‘Frenkie de Jong neemt groot toekomstbesluit’

Frenkie de Jong heeft een duidelijke boodschap voor geïnteresseerde clubs: een wintertransfer is géén optie. Volgens SPORT heeft de middenvelder een vertrek bij FC Barcelona reeds uitgesloten.

De Jong heeft een bewogen transferzomer achter de rug. Barcelona wilde vanwege financiële middelen meewerken aan een vertrek van de middenvelder en vooral Manchester United werd concreet, maar de hoofdrolspeler in kwestie bleef volharden in zijn ‘nee’. Nadien verloor de Oranje-international zijn basisplaats in Camp Nou en werd gesproken over toenemende frustratie.

Er gingen zelfs geluiden dat De Jong in januari alsnog wenst te vertrekken bij FC Barcelona. De Spaanse sportkrant komt nu met een ander geluid. De oud-Ajacied is inmiddels weer basisspeler onder Xavi Hernández en volgens het genoemde medium is zijn standpunt nog altijd identiek aan de zomer. Kortom: De Jong zal niet luisteren naar aanbiedingen van andere clubs in januari.

Manchester United en andere Premier League-clubs hadden na de afgelopen maanden hoop op een doorbraak. Tevergeefs, want De Jong is totaal niet geïnteresseerd in een winters afscheid van Barcelona. Hij wil zijn contract ‘gewoon’ uitdienen en rekent erop dat hij nog altijd een grote kans maakt op voldoende speeltijd, iets wat de laatste weken ook is onderstreept.

SPORT schrijft dat er richting de zomer mogelijk wel een optie is. Dit zal echter vooral afhangen van Barcelona, zo luidt het.

128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie