Franse talenten te sterk voor Oranje Onder-17 in EK-finale

Foto: Franse talenten te sterk voor Oranje Onder-17 in EK-finale

Oranje Onder-17 heeft de EK-titel in Israël niet weten te pakken. In de eindstrijd gingen onze landgenoten woensdag met 2-1 onderuit tegen Frankrijk. De Franse rechtsback besliste verrassend genoeg het duel.

De Nederlandse beloften kennen een geweldig toernooi, waarin het alle eerdere vijf duels winnend afsloot. In de halve eindstrijd werd Servië verslagen na penalty’s. De ploeg van bondscoach Mischa Visser hadden de Fransen al in de groepsfase ontmoet. Een 1-0 achterstand werd toen omgedraaid in een 3-1 overwinning.

Ook in de finale begon Frankrijk weer het best. Binnen acht minuten raakten Les Bleus twee keer het aluminium: de inzetten van Mathys Tel en Tom Saettel belandden op de paal. Oranje overleefde de lastige periode en kwam zonder schade de rust in. Dit om in het tweede bedrijf zelf toe te slaan. Silvano Vos bereikte Jaden Slory, die controleerde met de borst en vond vervolgens het doel. De Fransen gingen in de achtervolging, met Kumbedi als aanjager. De rechtervleugelverdediger speelde Rainey Breinburg uit en verraste Oranje-keeper Tristan Kuijsten met een schot in de korte linkerbovenhoek: 1-1.

Slotfase

Kumbedi zou de grote man worden aan Franse zijde. Hij stond niet veel later op de juiste plaats voor de rebound, na de poging van Tel. In een paar minuten gaf Nederland zo de voorsprong weg. Net als eerder dit toernooi probeerden de Hollandse talenten nog het doel te vinden in de slotfase. Dean Huijsen kopte raak, maar zijn treffer werd terecht geannuleerd wegens buitenspel. Zo bleef het bij 2-1 en konden de Fransen het feestje vieren. Nederland is onttroont na de EK-titels in 2018 en 2019 (door corona vond het toernooi de laatste twee jaar niet meer plaats).

Leuk om te volgen?

  • Ja, dat zeker
  • Dit was niet aan mij besteed…
72+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie