Frank Wormuth vertrekt na dit seizoen bij Heracles

Foto: Frank Wormuth vertrekt na dit seizoen bij Heracles

Oefenmeester Frank Wormuth houdt het aan het einde van het huidige voetbalseizoen voor gezien in het Erve Asito bij Heracles Almelo. Dat nieuws kondigen de Heraclieden op maandagochtend aan via de officiële kanalen.

TIP: Jacks.nl is live en biedt zowel sportweddenschappen als een online casino aan. Waag een gokje bij Jack’s!

“Frank Wormuth verlaat Heracles Almelo aan het einde van dit seizoen”, schrijft de nummer dertien van de Eredivisie op de officiële clubsite. “De 61-jarige hoofdtrainer heeft bij de club aangegeven graag een andere uitdaging aan te willen gaan. Medio 2018 werd de in Berlijn geboren Duitser aangesteld voor twee seizoenen als nieuwe hoofdtrainer van de Almeloërs, nadat hij ruim tien jaar lang verantwoordelijk was voor de opleiding van trainers bij de Deutscher Fussball-Bund. Tussentijds werd de optie gelicht voor een volgend seizoen en afgelopen zomer verlengde Wormuth zijn contract bij Heracles Almelo met nog een jaar. Nu is voor hem het moment gekomen om op zoek te gaan naar een volgende stap.”

De Duitser reageert: “Elk verhaal heeft een oorsprong. Ik moet hierbij terugdenken aan mijn tijd bij de DFB. Toen zat ik ook in een soortgelijke situatie. Ik stelde mezelf de vraag of ik dit tot het einde van mijn carrière zou willen blijven doen. Dat wilde ik niet, er moest weer iets veranderen. Toen ontstond de kans om bij Heracles Almelo aan de slag te gaan. Een keuze waar ik absoluut geen spijt van heb.”

Entwickler

Wormuth benadrukt dat hij niet uit Almelo vertrekt omdat hij niet te spreken is over de samenwerking: “Heracles Almelo is een fantastische club. De samenwerking met Tim Gilissen, Rob Toussaint, de overige staf en alle spelers is goed. Eigenlijk dus typisch comfortzone. Nu ben ik opnieuw op het punt en de leeftijd terechtgekomen dat ik mezelf weer afvraag of ik nog een stap kan maken. Ik zie mezelf als entwickler. Ik ontwikkel samen met de staf voetbalspelers, mensen, maar ook mijzelf.”

“Omdat mijn contract afloopt, heb ik tijdens de feestdagen goed nagedacht over mijn keuze”, sluit hij af. “Die was moeilijk, omdat ik goede dingen ga verlaten. Maar ik kan nu nog een keer een andere uitdaging aangaan, dus sla ik een andere weg in.”

Verdien 2.80 keer je inleg als Heracles van NEC wint!

Jammer?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
103+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie