Fortuna ontkent eigen statement over Hofland: “Klopt echt niet wat daar stond”

Foto: Fortuna ontkent eigen statement over Hofland: “Klopt echt niet wat daar stond”

Er is veel te doen om het officiële statement van Fortuna Sittard bij het ontslag van Kevin Hofland. Daarin liet men weten dat de Limburgse club al in de afrondende fase zat met een nieuwe trainer. Dit terwijl eigenaar en voorzitter Isitan Gün net daarvoor liet weten nog níet in gesprek te zijn met opvolgers voor Hofland.

De Turk bleef vervolgens bij de zijn standpunt. Het is officieel niet toegestaan al met een opvolger bezig te zijn op het moment dat een trainer nog actief is voor een club, maar die richtlijn wordt zeer regelmatig geschonden. 

“Het klopt echt niet wat daar stond”, bevestigt algemeen directeur Ivo Pfennings aan Voetbal International. “Wat er had móeten staan is dat we een aantal kandidaten hebben geselecteerd met wie wij de gesprekken aangaan. Door miscommunicatie, in de snelligheid, is het helaas wat anders geformuleerd. Maar laat ik nog een keer duidelijk zeggen: voor het ontslag van Kevin hadden we nog niet met andere trainers gesproken.”

Pfennings had liever met Hofland doorgegaan en in de hoop op verbetering, terwijl Gün vond dat hij niet om het ontslag van Hofland heen kon. Het lijkt of de zakenman uiteindelijk zelf kon beslissen, omdat hij nu eenmaal voor de financiën zorgt van de club. “Dat vind ik te plat gezegd’, reageert Pfennings. “Als je kijkt hoe lang wij over deze beslissing hebben gediscussieerd, dan is die echt niet zomaar door één man genomen. Isitan heeft geluisterd naar mijn standpunten en die meegewogen in zijn oordeel. Maar uiteindelijk vond hij dat de prestaties te lang achterbleven bij de verwachtingen die we afgelopen zomer hebben uitgesproken, en die ook club-breed werden gedragen. Er is voor dit seizoen behoorlijk geïnvesteerd in de spelersgroep en daarbij is meer met de staf opgetrokken dan voorgaande jaren. Isitan en ik hebben maandag en dinsdag heel lang met elkaar gesproken. Uiteindelijk hebben we, in overleg met de raad van commissarissen, besloten de knoop door te hakken.”

Geloof jij dit?

  • Ja
  • Nee
57+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie