Feyenoorder ‘in achtbaan’: “Gaat allemaal zó snel”

Foto: Feyenoorder ‘in achtbaan’: “Gaat allemaal zó snel”

Eén van de revelaties in de eerste seizoenshelft van Feyenoord was Quillindschy Hartman. Waar de club met Marcos Lopez en Fredrik Andre Bjorkan twee linksback erbij haalde, bleek een eigen jeugdproduct op dit moment de beste optie.

Gisteren stond Hartman in de basis bij het oefenduel met RC Strasbourg. Er werd met 1-0 gewonnen, maar hoe belangrijk is zo’n oefenzege eigenlijk? “Dat is lastig te zeggen”, reageert Hartman bij ESPN. “Het was een sterke tegenstander, ze waren fysiek vrij goed. Vorig jaar zijn ze geloof ik zesde geworden. Dit jaar hebben ze het iets lastiger, maar het blijft wel een taaie tegenstander. Het is allereerst altijd goed wanneer je wint, maar het is lastig om te zeggen wat voor waarde je daar aan moet hechten.”

Doelen

Na de winter is het ultieme doel met Feyenoord natuurlijk het vasthouden van de koppositie. “We zijn pas net begonnen, veertien wedstrijden, maar we hebben wel bewezen dat we op die plek kunnen staan. Ik denk niet dat we er bang voor moeten zijn om er echt voor te gaan, want je moet altijd voor het hoogst haalbare gaan en dat is altijd nummer 1. We praten er niet over, we proberen van week tot week te kijken en elke wedstrijd te winnen.”

Voor Hartman zelf gaat het hard de laatste maanden. “Het gaat zo snel allemaal, een soort achtbaan. Je leeft er gewoon in, dus je beseft het niet echt, speelt gewoon je wedstrijden en je doet gewoon je ding. Mijn verbeterpunten? Dat ik stabieler word, ook zonder bal betrouwbaar ben. Ik denk dat het aan de bal vaak wel goed is. Zaken als ruimtes in mijn rug, 1-tegen-1 duels, dat kan nog beter bij mij.”

Hervat Feyenoord de competitie met een zege in Utrecht?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Hartman is goed genoeg voor nu al een vaste basisplaats

  • Eens
  • Oneens
233+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie