Feyenoord verslaat Marseille en droomt van finale

Feyenoord heeft donderdagavond de eerste halve finale van de Conference League in eigen voordeel beslist. De manschappen van Arne Slot boekten in een boeiende clash een 3-2 zege op Olympique Marseille.

Feyenoord en Marseille maakten er een boeiende openingsfase van. De Rotterdammers besloten hoog druk te zetten in de eigen Kuip, waar Cyriel Dessers meerdere malen gevaarlijk werd en ook Marcos Senesi kreeg een grote kans achter zijn naam. Aan de andere had Feyenoord ook zomaar op achterstand kunnen staan, ware het niet dat Bamba Dieng faalde in de afronding.

Comfortabele voorsprong

Tussen de achttiende en de twintigste minuut wist Feyenoord keihard toe te slaan. In een paar minuten tijd werd een 2-0 voorsprong tot stand gebracht. De openingstreffer kwam op naam van Cyriel Dessers, die zich andermaal ontpopte tot Conference League-held in Rotterdam. Na goed voorbereidend werk van Luis Sinisterra punterde de spits de 1-0 tegen de touwen.

Kort daarna was het opnieuw raak voor Feyenoord. Marseille gaf veel ruimte weg achter de laatste linie, waardoor Reiss Nelson randje buitenspel werd gelanceerd. De Engelsman mocht op snelheid door richting het Franse strafschopgebied en leverde een voorzet af op Sinisterra, die via een tegenstander de 2-0 tegen de touwen schoot. Dit leidde tot een vreugde-explosie in De Kuip.

Marseille knokt zich terug

Feyenoord dacht in die situatie zelfs aan een derde treffer en daarmee een enorme dreun voor Marseille, maar het waren de Fransen die zich weer in de wedstrijd knokten. Dieng werd andermaal in stelling gebracht en ditmaal schoot de Marseille-aanvaller wel raak: 2-1. Kort voor rust werd het ook nog 2-2 in De Kuip. Doelman Ofir Marciano kon een schot nog pareren, maar was kansloos op de rebound van de Braziliaan Gerson.

Razendsnelle goal na rust

Feyenoord wilde dolgraag met een zege de returnwedstrijd tegemoet treden. Scoren in de tweede helft was dan ook de opdracht, maar dat het zó snel zou gaan had vast niemand verwacht. Vanaf de aftrap ging Duje Caleta-Car vreselijk in de fout door een te korte terugspeelbal op doelman Steve Mandanda, waardoor Dessers de bal onderschepte en koeltjes de 3-2 tegen de touwen werkte.

De Rotterdamse voorsprong bleef daarna op het scorebord. Feyenoord kreeg nog mogelijkheden om er met een grotere zege vandoor te gaan, maar ook Marseille had zomaar nog voor een derde keer kunnen scoren. Het was mede aan doelman Ofir Marciano en verdediger Tyrell Malacia te danken dat de 3-3 niet meer viel.

Scoreverloop: 1-0 (18′) Cyriel Dessers, 2-0 (20′) Luis Sinisterra, 2-1 (28′) Bamba Dieng, 2-2 (40′) Gerson, 3-2 (46′) Cyriel Dessers

TIP: Win 1.44 keer je inzet met een zege van Feyenoord op Fortuna!