‘Feyenoord-opstelling krijgt vorm’

Foto: ‘Feyenoord-opstelling krijgt vorm’

Calvin Stengs staat op het punt om terug te keren naar de Eredivisie. Feyenoord lijkt zijn comeback bij Royal Antwerp FC te kapen en daarmee krijgt de opstelling van Arne Slot steeds meer vorm.

Stengs nieuwe ’10’ in De Kuip

Feyenoord zal vanwege het drukke speelschema en onoverkomelijke absenties natuurlijk niet één basisteam aanhouden gedurende het seizoen. Toch heeft Slot een duidelijke positie in gedachten voor Stengs, die van aanvallende middenvelder. “Van een frêle buitenspeler is hij steeds meer een complete en betrouwbare middenvelder geworden”, zo concludeert Voetbal International.

Het medium vervolgt: “Dat lijkt ook de positie waarvoor Feyenoord hem haalt: als aanvallende middenvelder. Het is uiteraard handig dat Stengs op meerdere plekken inzetbaar is, maar de rechterflank is in Rotterdam met Igor Paixão, Alireza Jahanbakhsh en Yankuba Minteh goed bezet. Voor de nummer 10-positie is de spoeling een stuk dunner.”

Het vertrek van Sebastian Szymanski heeft kopzorgen opgeleverd binnen de Feyenoord-staf. Ezequiel Bullaude kreeg van Slot de kans, maar maakte vooralsnog geen overtuigende indruk. Quinten Timber lijkt op zijn beurt beter tot zijn recht te komen op een andere positie.

Kökcü-erfenis

De strijd op het middenveld lijkt nog niet gestreden. Normaal gesproken blijft Mats Wieffer staan, waardoor Ramiz Zerrouki en Thomas van den Belt moeten strijden om de erfenis van Orkun Kökcü.

Een goede keuze van Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
1809+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie