‘Feyenoord moet titel aan ‘ervaren’ Ajax laten’

Foto: ‘Feyenoord moet titel aan ‘ervaren’ Ajax laten’

In de Eredivisie is het momenteel ontzettend spannend in de strijd om het kampioenschap. Waar Feyenoord nog altijd koploper is, daar liggen de concurrenten AZ, Ajax, PSV en FC Twente ook nog altijd op de loer. De Rotterdammers hebben nog altijd de beste papieren, maar Valentijn Driessen denkt dat het Feyenoord aan ervaring ontbreekt om het klusje te klaren.

“Wie de meeste ervaringsdeskundigen binnenboord heeft – mits spelers hongerig en niet volgevreten zijn – maakt de meeste kans op de landstitel”, is Driessen stellig. De voetbaljournalist ziet dat Feyenoord de laatste tijd veel punten heeft gemorst met gelijke spelen tegen Ajax, Twente en PSV en is van mening dat de druk de Rotterdammers parten begint te spelen. “Stevige tegenstanders, maar toch is het een indicatie. Niet toevallig is sinds de herstart van de competitie het landskampioenschap het thema in De Kuip. Angstvallig proberen betrokkenen dit onderwerp te mijden, maar er valt als koploper niet aan te ontkomen. Hoe goed trainers en spelers hun best ook doen.”

Het verwachtingspatroon legt druk op stelt Driessen, die ook Twente en AZ de afgelopen weken zag falen. De Tukkers speelden ook drie gelijk en ook AZ kwam tegen FC Utrecht en Volendam niet verder dan een gelijkspel. Volgens Driessen is het wel verklaarbaar. “Het is het lot van clubs die soms meestrijden om het kampioenschap, maar daarin geen structurele rol van betekenis spelen zoals Ajax en PSV.”

PSV is kansloos

Al denkt Driessen ook niet dat PSV kampioen zal worden, dat volgens de voetbaljournalist een flink jasje heeft uitgedaan met de verkopen van Cody Gakpo en Noni Madueke. “Vanwege te grote financiële risico’s afgelopen seizoenen genomen door de twee machtigste rvc-leden Robert van der Wallen en Ton van Veen en directeuren Toon Gerbrands en John de Jong gaat PSV noodgedwongen serieus beknibbelen op het huishoudboekje. De jaarlijkse uitgaven op Champions League-niveau zonder Champions League-inkomsten breekt PSV op.”

Een rol van betekenis voor PSV zit er dan ook niet in schrijft Driessen. “De achterban krijgt als kluif voorgehouden dat PSV met creativiteit toch een rol van betekenis denkt te kunnen spelen. Vergeet dat maar. Enige redding is dat de Eredivisie vanaf het seizoen 2024-2025 twee Champions League-tickets te verdelen heeft.”

In Rotterdam zien ze dat Ajax inmiddels de achterstand weer heeft verkleind naar drie punten. Driessen concludeert dan ook dat het fatalisme bij de Feyenoord-fans de kop is opgestoken na het gelijke spel tegen PSV. “Omdat Ajax eenvoudig won bij SC Cambuur en op drie punten van Feyenoord staat en alle titelkansen ondanks alle onrust en slechte resultaten volledig in eigen hand heeft. Waarbij aangetekend dat veel spelers van Ajax hebben ervaren en weten hoe je kampioen van Nederland wordt. In tegenstelling tot de Feyenoorders.”

Wie wordt er kampioen?

  • Feyenoord
  • AZ
  • Ajax
  • PSV
  • FC Twente
1212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie