Feyenoord krijgt advies: “Hij is een soort mini-Messi”

Foto: Feyenoord krijgt advies: “Hij is een soort mini-Messi”

Feyenoord verzekerde zich zondag van de eretitel herfstkampioen door Excelsior met 5-1 te verslaan. De Kuipbewoners maakten een goede indruk, maar ook bij de tegenstander was er een uitblinker: Marouan Azarkan.

Bij een 0-0 stand werd Kenzo Goudmijn alleen voor de keeper gezet door Azarkan, die een assist op zijn naam mag schrijven. “Ere wie ere toekomt”, reageert Dennis van Eersel in FC Rijnmond. Ali Boussaboun prijst de assistgever: “Het is een geweldige speler. Zo creatief, zoveel vertrouwen aan de bal, lef… Ik zie liever hem dan een Alireza bij Feyenoord.”

Geert den Ouden: “Ik heb Azarkan op zien komen in de jeugdelftallen van Feyenoord, toen had hij nog wel kapsones. Ik zie nu een andere Azarkan. Bewust, wetend dat hij er nog niet is. Hij was het mannetje in de jeugd maar nu moet hij zich laten zien.” Boussaboun vervolgt: “Dat zie je wel vaker in de jeugd, alles draait om hen en daar hebben ze moeite mee. Nu speelt hij met grote mannen, een realitycheck.”

“Hij is een soort mini-Messi”, aldus Den Ouden. “Zonder ze nou qua kwaliteit te willen vergelijken. Maar ik zie wel een vergelijking in stijl, ze moeten beiden veel tackles ontwijken.” Boussaboun onderschrijft dat: “Een klein en heel technisch vaardig mannetje is niet te verdedigen. En juist op de helft van de tegenstander is hij ideaal, heel handig in de kleine ruimte. Feyenoord heeft nu niet dat soort spelers. Walemark doet het niet zo best en Alireza heeft ook ruimte nodig, die moet rennen.”

Azarkan volgend seizoen weer Feyenoorder?

  • Absoluut een kans geven
  • Niet goed genoeg
300+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie