Feyenoord kan tegen Shakhtar borst natmaken: “Echte fighters”

Foto: Feyenoord kan tegen Shakhtar borst natmaken: “Echte fighters”

Feyenoord neemt het donderdagavond in de Conference League op tegen Shakhtar Donetsk. Hoewel de Rotterdammers licht favoriet lijken te zijn om de volgende ronde te bereiken, stelt Jan Streuer dat de ploeg van Arne Slot de tegenstander niet moet onderschatten.

De huidige technisch directeur van FC Twente werkte tussen 2007 en 2012 voor de Oekraïense vereniging, waardoor hij deze inmiddels zeer goed kent. Streuer erkent dat Shakhtar Donetsk de afgelopen jaren qua niveau achteruit is gegaan, maar ziet op andere vlakken nog altijd gelijkenissen met zijn periode.

Zo wijst hij in gesprek met Voetbal International op de onverzettelijkheid die in de ploeg zit, waardoor Feyenoord in beide wedstrijden scherp zal moeten zijn. “In Europa willen ze het land trots maken en laten zien dat Oekraïne zelfstandig is en wil blijven. Dat brengt een bepaalde vechtlust met zich mee”, zo verklaart Streuer, die aan het einde van het seizoen bij FC Twente vertrekt.

Hij verwacht dat Feyenoord een grotere kans maakt op een overwinning. Shakhtar Donetsk zal zich daarbij echter niet zomaar neerleggen. “Ze zijn voor niemand bang. Ik verbaas me er ook over hoe strijdvaardig ze zijn in de oorlog. De spelers willen door deze wedstrijden een goed gevoel geven aan de mensen. Het zijn echte fighters.”

Kansen voor Feyenoord

Tegelijkertijd ziet Streuer ook kansen voor de koploper van de Eredivisie. Shakhtar zet namelijk evenals Feyenoord vaak hoog druk, maar dat weet het team vaak niet het gehele duel vast te houden. “Feyenoord kan dat tot het einde van de wedstrijd volhouden, maar bij Shakhtar zakt dat in delen van de wedstrijd weg.”

Feyenoord
FC Volendam
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 19:56.

Welk team gaat door naar de volgende ronde?

  • Feyenoord
  • Shakhtar Donetsk
129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie