Feyenoord-invaller doet ESPN-analisten verbazen: “Dachten dat het Geertruida was”

Foto: Feyenoord-invaller doet ESPN-analisten verbazen: “Dachten dat het Geertruida was”

Yankuba Minteh maakte vrijdagavond de laatste actie in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV. De aanvaller hield met een wilde, maar op het oog lijkend faire tackle PSV-invaller Yorbe Vertessen van het scoren af. De ESPN-analisten waren verbaasd dat de aanvaller een dergelijke actie in huis had en zagen Minteh in eerste instantie voor een andere Feyenoorder aan.

Verwarring bij ESPN-analisten

“Ik dacht dat het Geertruida was”, vertelde Been na afloop van de wedstrijd. “Wij dachten allemaal dat het Geertruida was”, reageerde presentator Milan van Dongen vervolgens. Kenneth Perez: “Wij liepen naar boven toen het gebeurde. Ik dacht: wauw, weer een goede verdedigende actie.”

Later zagen de analisten de beelden terug en werd er geconstateerd dat het Minteh was in plaats van Geertruida. De ingreep van de aanvaller was noodzakelijk omdat doelman Justin Bijlow op dat moment mee was met een corner. Vertessen had de mogelijkheid om de bal in het lege doel te werken, maar de invaller voorkwam dat met een noodingreep.

Volgens Been had Minteh wel het geluk aan zijn zijde. “Ik ben blij dat hij de bal raakt. Dit was een kamikaze-actie.” Perez stelde dat de ingreep ook te prijzen viel. “Dit is wel hardheid. We zeggen weleens dat we in Nederland allemaal lief zijn. Hij raakt de bal. Natuurlijk, als hij de bal niet raakt is het gewoon een blinde tackle en krijg je rood. Maar hij raakt de bal, dus dan moet je ook kunnen zeggen dat het gewoon echt een geweldige tackle was. Het doel was leeg, dus hij moest wel. Nu was het maar de vraag of Vertessen het doel had geraakt, maar goed.”

Had Minteh rood moeten krijgen?

  • Ja, dat was rood
  • Nee, was een correcte tackle
723+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie