‘Feyenoord geïnteresseerd in ervaren Rode Duivel’

Foto: ‘Feyenoord geïnteresseerd in ervaren Rode Duivel’

Feyenoord hoopt Thomas Meunier naar De Kuip te kunnen halen. De ervaren 32-jarige rechtsback zou openstaan voor een vertrek bij Borussia Dortmund. Naar verluidt zijn de eerste contacten tussen de clubs gelegd.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Rotterdammers informeren naar Meunier

Dit meldde Transfermarkt zondag, waarna het nieuws ook werd bevestigd door 1908.nl. Volgens de berichtgeving heeft Feyenoord nu geïnformeerd bij de Duitsers naar Meunier, er zijn nog geen concrete aanbiedingen richting de club, de speler en zijn management.

Bij de Bundesliga-topclub heeft de Belg een aflopend contract, als BVB nog iets wil verdienen aan Meunier moet het hem deze winter verkopen. Het hoofdpersoon zou een transfer wel zien zitten, met oog op het aankomende EK. Het is voor hem belangrijk om veel speelminuten te maken om in beeld bij de Rode Duivels te blijven.

Mooie carrière

Meunier heeft een behoorlijk staat van dienst opgebouwd: na zijn doorbraak bij Club Brugge vertrok de verdediger naar Paris Saint-Germain. In de zomer van 2020 verkaste hij naar Dortmund. Meunier veroverde bij PSG liefst twaalf prijzen, terwijl met Dortmund nog de Duitse beker werd veroverd in zijn eerste seizoen. Dit seizoen lag hij er de eerste maanden uit met een spierblessure, de afsluitende duels van 2023 was er wel een basisplaats. Meunier kwam ook 62 keer uit voor de Belgische nationale ploeg.

Op het eerste oog heeft Feyenoord niet bepaald een dunne bezetting op de rechtsbackpositie. Normaliter staat daar Lutsharel Geertruida, al Gernot Trauner en Dávid Hancko het centrum vormen. Met Bart Nieuwkoop werd er afgelopen zomer al een goede stand-in gehaald.

Is hij echt nodig?

  • Ja, kan je altijd goed gebruiken
  • Nee, je hebt al Geertruida en Nieuwkoop
325+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie