Ferdinand noemt belangrijkste Man City-speler: ‘Zonder hem verliezen ze’

Foto: Ferdinand noemt belangrijkste Man City-speler: ‘Zonder hem verliezen ze’

Als Manchester City wil winnen, hebben ze Rodri nodig. Dat vind oud United-speler Rio Ferdinand. Volgens de voormalig verdediger is de Spaanse controleur onvervangbaar in Pep Guardiola’s formatie.

‘Hij is de belangrijkste speler van alle teams in de competitie’

Rio Ferdinand noemde Rodri ‘onvervangbaar’ in de YouTube-show FIVE. De formatie van Pep Guardiola verloor alle vier de duels waarvoor Rodri geschorst was. Aan de andere kant verloor Rodri dit seizoen geen enkele wedstrijd met City wanneer hij in de basis startte.

In het uitduel met Luton Town (1-2) moest City het zonder Haaland en De Bruyne doen, maar de ploeg slaagde erin terug te komen van een 1-0 achterstand bij de rust om met 2-1 te winnen. Rodri kreeg erkenning als een belangrijke figuur in de ommekeer bij zijn rentree. Ferdinand was een van degenen die de 27-jarige prees. “Zonder hem verliezen ze”, zei de oud-verdediger. “Ik zei het vorig seizoen al: hij is de belangrijkste speler van alle teams in de competitie. Vorig seizoen al. Hij is de enige speler in dat elftal die onvervangbaar is.”

Haaland is vervangbaar

Rodri is de man die City naar de overwinning leidt. Niet doelpuntenmachine Haaland, volgens Ferdinand. “Als Haaland niet meedoet, schiet Julian Alvarez de ballen erin. Ze hebben geen enkele andere speler die de rol van Rodri kan invullen. Net als Fernandinho. Toen hij wegging, vroeg iedereen zich af wie die rol kon overnemen. Rodri kwam en het paste meteen.”

Is Rodri de beste middenvelder ter wereld op dit moment?

  • Ik denk het wel
  • Ik denk het niet
389+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie