FC Groningen verliest Wormuth-zaak en moet flink betalen

Foto: FC Groningen verliest Wormuth-zaak en moet flink betalen

FC Groningen moet oud-trainer Frank Wormuth een flinke schadevergoeding betalen meldt Voetbal International. De Duitse oefenmeester is door door de arbitragecommissie van de KNVB grotendeels in het gelijk gesteld. Wormuth moet wel genoegen nemen met een lager bedrag dan dat hij had geëist van de club.

Wormuth krijgt flink bedrag van Groningen

Uit het vonnis blijkt dat de club zijn contract in strijd met de wet heeft opgezegd. Het weekblad meldt dat Groningen Wormuth een bedrag van ruim vier ton moet betalen. Dat is de helft van de restwaarde van zijn contract dat hij had bij de Eredivisionist, waarbij Groningen ook nog een transitievergoeding moet betalen van zo’n 23 duizend euro.

VI meldt dat het bedrag ruim een ton meer is dan de oorspronkelijke ontslagvergoeding die Wormuth had meegekregen kort na zijn gedwongen vertrek in november. De Duitser had bij Groningen nog een contract tot medio 2025 en eiste een bedrag van iets meer dan een miljoen euro van zijn oude werkgever.

Wormuth wees de arbitragecommissie erop dat de ontslagbepalingen in het contract in strijd waren met de wet en werd daarvoor in het gelijkgesteld. Ondanks het gelijk moet de Duitser genoegen nemen met een lager bedrag dan dat hij eiste. De commissie is namelijk vrij om om de hoogte van de ontslagvergoeding te bepalen.

Had Groningen Wormuth niet moeten ontslaan?

  • Ja, want ze zijn er niks mee opgeschoten
  • Nee, dat was een juiste beslissing
258+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie