FC Eindhoven hervat betaald voetbal met zege

Het betaald voetbal in Nederland is vrijdagavond eindelijk weer begonnen. In de Keuken Kampioen Divisie rolde de bal weer op Zoudenbalch, waar FC Eindhoven met 1-2 te sterk bleek voor Jong FC Utrecht.

De Eindhovenaren begonnen goed aan het duel op het trainingscomplex van FC Utrecht en na ruim tien minuten was het al raak. De begeerde Kaj de Rooij omspeelde zijn tegenstander en bleef vervolgens vanuit een lastige hoek zeer koelbloedig: 0-1. Voor de ploeg van Ernie Brandts is het de grote vraag of hij zijn transfer deze zomer nog maakt.

De bezoekers kregen het niet voor elkaar om de stand weer in evenwicht te brengen. De Utrecht-talenten groeiden daardoor in de wedstrijd. Mohamed Mallahi had nog de pech dat zijn inzet de paal raakte, maar twee minuten later was het alsnog raak via een kopbal van Tim Pieters.

Toch wist Eindhoven de eerste zege van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen te bemachtigen. Vanuit een strafschop kroonde Lorenzo van Kleef zich tot matchwinnaar.

Scoreverloop: 0-1 (11′) Kaj de Rooij, 1-1 (53′) Tim Pieters, 1-2 (70′) Lorenzo van Kleef (strafschop)

Is De Rooij klaar voor een stap hogerop?