‘FC Barcelona vindt miljoenenaanwinst in Italië’

Foto: ‘FC Barcelona vindt miljoenenaanwinst in Italië’

FC Barcelona moet honderden miljoenen euro’s besparen om volgend seizoen de selectie in te mogen schrijven. Volgens een interview van Joan Laporta in SPORT kon er nog steeds versterkt worden. Mundo Deportivo stelt te weten in welke speler.

Volgens het Spaanse dagblad maken de Catalanen achter de schermen werk van Federico Chiesa. De Italiaanse vleugelaanvaller staat op dit moment onder contract bij Juventus, dat door puntenmindering een heel groot vraagteken achter Europees voetbal voor volgend seizoen heeft staan.

FC Barcelona lijkt af te stevenen op een kampioenschap in Spanje, al kan het na El Clásico van zondagavond nog altijd spannend worden. De Catalanen verdedigen een voorsprong van negen punten op de aartsrivaal uit Madrid.

Een kampioenschap brengt vooral weer kwalificatie voor de Champions League van volgend seizoen. Daarvoor lijkt Juventus niet in aanmerking te komen, met mogelijk grote gevolgen voor de financiële huishouding.

FC Barcelona zou niet alleen uit Chiesa kunnen kiezen. Ook Adrien Rabiot en Dusan Vlahovic worden genoemd als spelers die voor een vertrek in aanmerking komen als het miljardenbal volgend seizoen zonder Juventus van start gaat.

Chiesa speelde dit seizoen zestien wedstrijden voor Juventus. De Italiaanse flankenspeler kwam tot twee doelpunten en vier assist, maar miste het eerste deel het seizoen wegens een gescheurde kruisband. De 25-jarige Italiaan zijn transferwaarde wordt op zestig miljoen euro geschat.

Barcelona
Real Madrid
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 21:01.

Goede aanwinst?

  • Ja
  • Nee
335+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie