Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak

Foto: Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak

Norbert Alblas hangt zijn keepershandschoenen aan de wilgen. De pas 29-jarige doelman van Excelsior besloot daartoe nadat hij vorige week voor de derde keer in zijn carrière een kruisbandblessure opliep. Hij wil verder gaan als trainer.

Norbert Alblas (Excelsior) houdt het voor gezien na zijn derde kruisbandblessure

Vorige week sloeg op de training van Excelsior het noodlot opnieuw toe voor Albas. Deze nieuwe tegenslag zette hem aan het denken. “Ik heb twee keer eerder mijn kruisband afgescheurd, dus ik wist meteen dat het mis was. Het opvallende was dat het de eerste twee keer mijn rechterknie was, nu is het de linker. Maar ik wist dus wel hoe het voelde. Nadat het gebeurd was, speelde direct door mijn hoofd om met keepen te stoppen”, legde Alblas uit op de clubwebsite van de Kralingers.

“Ontwikkelen richting baan als hoofdtrainer”

Alblas weet al waar hij zich op wil richten. “De laatste jaren ben ik al bezig om me te ontwikkelen als trainer. Aan het eind van dit seizoen hoop ik mijn UEFA-B diploma te behalen om me van daaruit verder te ontwikkelen richting een baan als hoofdtrainer. Daar ga ik me nu op richten. Als trainer ga ik er alles aan doen om verder te komen dan als keeper, dus ook op dat gebied wil ik het hoogst haalbare halen”, klonk het ambitieus.

Alblas doorliep de jeugdopleidingen van AZ en later Ajax, maar debuteerde nooit in de hoofdmacht. Hij keepte zijn duels in Amsterdam vooral bij Jong Ajax. Bij NEC, TOP Oss en Excelsior kwam Alblas wel aan spelen toe, maar door verschillende blessures stagneerde zijn ontwikkeling. De sluitpost uit Amstelveen kwam vooral uit in de Keuken Kampioen Divisie, vorig seizoen maakte hij voor Excelsior zijn Eredivisie-debuut, maar het bleef bij een invalbeurt van minder dan een half uur.

Logisch besluit?

  • Ja, snap ik wel
  • Vind dit wel te vroeg
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie