Eto’o vergelijkt Onana met legendarische doelman

Foto: Eto’o vergelijkt Onana met legendarische doelman

André Onana werd vorig seizoen noodgedwongen nog ingezet door toenmalig Ajax-trainer Erik ten Hag. De Kameroense doelman keerde destijds terug van een doping schorsing. De oude Onana kwam echter nooit tussen de palen. Die staat nu wél bij Internazionale en Kameroen onder de lat.

Voor Onana en Kameroen begon het WK om 11 uur met de wedstrijd tegen Zwitserland. In Kameroen zijn de verwachtingen rondom Onana hooggespannen. Samuel Eto’o, die als spits ook voor Internazionale actief was, is lovend over zijn landgenoot.

Eto’o schat Onana hoger in dan welke andere keeper op de mondiale velden. “‘Hij is een van de beste drie keepers ter wereld. Of eigenlijk, voor mij is hij de beste ter wereld”, zei de voormalig topspits. Soms lijkt het wel alsof er een extra veldspeler op het veld staat als Onana het doel verdedigt. “Het feit dat hij de bal zestig meter ver kan gooien en als een extra veldspeler fungeert, is bijzonder.”

André Onana

Voor Eto’o komt dan ook een oud-ploeggenoot van Internazionale naar boven op het moment dat hij naar Onana kijkt: de Braziliaanse doelman Julio César. “Wat betreft de impact die hij heeft, hoewel ze van een andere generatie zijn.”

In Italië heeft Onana na een stroeve start de harten van de fans inmiddels verovert. Filippo Conticello, Inter-watcher van La Gazetta dello Sport, vertelt aan de NOS wat de oud-Ajacied toevoegt: “Onana is heel actief en goed met de voeten. Hij is eigenlijk de eerste verdediger. De mensen hier waarderen deze nieuwe stijl. Ze wilden af van dat statische.”

Onana heeft inmiddels de concurrentiestrijd met Samir Handanovic gewonnen. Daar heeft Internazionale ook profijt van. Conticello: “Sinds hij in het elftal is gekomen, heeft Inter in de competitie alleen nog van Juventus verloren, maar zelfs in die wedstrijd keepte hij heel goed.”

Cameroon
Serbia
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 november 2022 10:58.

Jammer dat hij niet meer bij Ajax speelt?

  • Ja, konden hem goed gebruiken
  • Nee, was niets meer waard
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie