Engelse pers stomverbaasd over Wout Weghorst

Foto: Engelse pers stomverbaasd over Wout Weghorst

Wat moet Manchester United nou met Wout Weghorst? Die vraag werd massaal gesteld toen hij twee weken terug – via Besiktas – overkwam van Championship-club Burnley. Maar tot dusver lijkt de spits uit Borne wel een schot in de roos.

Gisteren scoorde Weghorst zijn eerste doelpunt voor United, tijdens de 0-3 bekerzege op competitiegenoot Nottingham Forrest. Maar waar Weghorst vooral in uitblinkt, is het fungeren als aanspeelpunt. “Opta heeft nog geen officiële statistiek voor succesvolle een-tweetjes, maar hij staat hoe dan ook bovenaan in dat lijstje”, schrijft The Manchester Evening News over de nieuwe ‘kapstok’ van de ploeg. “Nu Anthony Martial geblesseerd is, krijgt Weghorst meer kansen dan hij had verwacht bij United. Hij maakt er het beste van. Hij is duidelijk niet de spits van wereldklasse die ze nodig hebben, maar hij bewijst op dit moment een waardevolle aanwinst en de stralende glimlach die Ten Hag liet zien toen zijn landgenoot vijf minuten voor tijd naar de kant kwam, zei genoeg. Er volgde een stevige hand en een felle aai over de bol van de manager richting de spits.”

‘Sommigen waren Weghorst uit het oog verloren, maar Ten Hag niet’

The Independent benoemt Weghorst samen met Lisandro Martínez en Bruno Fernandes tot dé uitblinkers van de wedstrijd tegen Nottingham. De krant kopt: ‘De innemende onwaarschijnlijkheid van Wout Weghorst krijgt een nieuwe wending’. “Sommigen waren Weghorst uit het oog verloren, maar Ten Hag niet. Als Weghorst een waarde had als lokaas, dan hoort dat bij zijn rol: ruimte vrijmaken voor anderen, verdedigers dwarszitten en Rashford productiever maken.”

Bij The Sun genoot men van de duels tussen Weghorst en directe opponent Scott McKenna, ook rond de twee meter lang. “Een duel dat niet voor angsthazen was. Weghorst vertoonde het instinct van een stroper en opende zijn United-rekening. Met buitenkant voet sloeg hij toe uit een rebound na een schot van Antony. Hij toonde zich balvast en was een belangrijk aanspeelpunt in de voorhoede.” De boulevardkrant geeft Weghorst, net als Sky Sports, een 8 op rapport.

Ook Roy Keane lyrisch

Tot slot steekt ook Roy Keane de loftrompet uit voor de oud-speler van Heracles en Wolfsburg. “Mensen zijn kritisch over het feit dat hij naar United is gekomen, maar dit is precies waarvoor hij is gehaald. Omdat hij het moeilijk had bij Burnley hebben mensen hem al veroordeeld, maar Burnley draaide niet. Geef hem een kans. Dit was een geweldige goal voor hem. Kijk ook naar zijn reactie! Het is helder: Manchester United had iemand nodig na het vertrek van Ronaldo en er was geen geld. Ik denk niet dat hij een doelpuntenmachine wordt, maar als hij dit soort belangrijke goals mee kan pikken en Rashford kan helpen… Hij is gewoon een international hè?”

Weghorst is een topaanwinst voor United

  • Eens
  • Dat is wat overdreven
5810+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie