Engelse media lyrisch: “Eindelijk de Gakpo die Liverpool heeft gehaald”

Foto: Engelse media lyrisch: “Eindelijk de Gakpo die Liverpool heeft gehaald”

Cody Gakpo maakte maandagavond zijn eerste doelpunt in dienst van Liverpool. De aanvaller deed dat in de derby tegen Everton, waar hij de 2-0 middels een intikker liet aantekenen. De Oranje-international kon na afloop van het duel op de nodige lof rekenen vanuit de Engelse media.

The Sun schrijft dat het doelpunt Gakpo meer vertrouwen gaat geven sinds zijn komst naar Liverpool. “Gakpo, een speler die niet bepaald een grootse debuutperiode kende na zijn overstap van PSV, maakte eindelijk zijn eerste treffer.” De krant stelt min of meer dat het transferbedrag van Gakpo beter aan een middenvelder besteed had kunnen worden, maar dat Jürgen Klopp toch anders besloot. “Dit gaat Gakpo in ieder geval weer vertrouwen geven.”

Liverpool-troef

Ook Sky Sports-analist Jamie Carragher was lovend over het optreden van de vleugelspeler. “Hij glipte een paar keer simpel langs zijn tegenstander in de tweede helft. Bij Gakpo heb je niet het idee dat hij snel dom balverlies lijdt.” Volgens de voormalig Liverpool-speler kan Gakpo een belangrijke rol gaan spelen voor The Reds. “Met zijn strakke controle, snelheid en indrukwekkende dribbels heeft Gakpo verschillende troeven die Liverpool goed van pas kunnen komen.”

Carragher denkt dat Gakpo uitstekend de rol van Firminho kan overnemen bij Liverpool. “Jarenlang is dat hoe Liverpool heeft gespeeld. Firmino die naar binnen trekt en de back die daaroverheen komt.” Ook de Daily Mail was positief gestemd en gaf Gakpo een zeven voor zijn optreden en sprak onder meer over de goede acties die de aanvaller liet zien. “Zijn Liverpool-rekening is geopend.”

The Mirror ziet ook trekjes van Firminho in Gakpo, maar haalt er ook een andere Nederlander bij. “Hij heeft hard gewerkt tijdens zijn optredens voor Liverpool en heeft laten zien een ander type aanvaller te zijn dan wat er al was. Hij is bijna een mix van Roberto Firmino en Georginio Wijnaldum.” De krant denkt dat Gakpo de kritiek nu heeft doen verstommen. “Het doelpunt leek hem veel vertrouwen te geven en hij speelde de minuten na zijn goal fantastisch. Daar is eindelijk de Gakpo die Liverpool gehaald heeft.”

Denk jij dat Gakpo gaat slagen bij Liverpool?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
215+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie