‘Droomtransfer lonkt voor Lars Unnerstall’

Foto: ‘Droomtransfer lonkt voor Lars Unnerstall’

Lars Unnerstall heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot één van de beste keepers uit de Eredivisie, misschien zelfs de allerbeste. En dat is ook in het buitenland opgevallen.

Bij PSV moest Unnerstall nog vertrekken omdat hij ‘niet goed genoeg was met de bal aan zijn voet’, maar bij FC Twente is de boomlange Duitser mateloos geliefd omdat hij een enorm aantal ballen tegenhoudt. Soms ook schier onhoudbare ballen. Het heeft nu de interesse van Borussia Dortmund gewekt.

Langzamerhand onhoudbaar

Volgens clubwatcher Thijmen van Wissing van RTV Oost lonkt dus een terugkeer naar zijn geboorteland. “Vorige week zat Borussia Dortmund op de tribune bij Twente. Ik kan me niet voorstellen dat ze hem kunnen behouden. Misschien moet je het salarisplafond helemaal op de schop gooien. Geef hem zes of zeven ton en hij blijft misschien. Hij heeft wel de droom om ooit nog in de Premier League aan de slag te gaan”, aldus Van Wissing.

Afgelopen weekend in Groningen (1-1) was Unnerstall wederom bijna niet te kloppen voor de opponent. “Unnerstall was met afstand de allerbeste bij FC Twente. Ik zei tijdens de wedstrijd ook tegen collega Leon ten Voorde dat we bij Twente niet meer gaan meemaken dat er zo’n goede doelman staat. Ik kom vaker superlatieven tekort. Als iemand 1 op 1 komt, kun je bij Unibet op een redding inzetten”, aldus Van Wissing.

Laatste kans voor droomtransfer?

Dit seizoen hoefde Unnerstall pas dertien tegengoals te slikken. Hij ligt nog tot medio 2025 vast in Enschede, waar hij naar eigen zeggen dolgelukkig is, maar gezien zijn leeftijd (32) kan komende zomer zomaar zijn laatste kans worden voor een échte droomtransfer.

Denk jij dat Unnerstall na dit seizoen weg is?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
3105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie