Driessen zowaar lyrisch over middenvelder: “Koeman, bellen dus!”

Foto: Driessen zowaar lyrisch over middenvelder: “Koeman, bellen dus!”

Valentijn Driessen staat niet bekend als iemand die vaak lyrisch is over de prestaties van spelers, maar de optredens van Luuk de Jong en Jerdy Schouten namens PSV tegen RC Lens (1-0) konden hem wel bekoren.

‘Jerdy Schouten is een verbeterde uitgave van Marten de Roon’

Driessen vindt dat Schouten aanstaande vrijdag absoluut bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal moet zitten. “Hij is overduidelijk een verbeterde uitgave van Marten de Roon. Beiden zijn bewakers van de defensieve organisatie van hun elftallen. Schouten heeft op De Roon voor dat hij ijzersterk aan de bal is en bijna altijd de oplossing naar voren vindt. Hij hoeft niet zijn eigen balverlies te corrigeren, zoals De Roon vaak overkomt”, vertelt Driessen van De Telegraaf.

De journalist denkt dat Schouten een ideale partner voor Frenkie de Jong kan worden, zodra de ster van FC Barcelona weer terug is. “De keus voor het trio Schouten-Veerman-Reijnders zou tactisch trouwens goed passen bij Koemans keuze voor de offensieve backs Denzel Dumfries en Quilindschy Hartman.”

‘Ronald, bel Luuk de Jong’

Verder vindt Driessen dat De Jong ook terug moet keren in Oranje, ook al heeft de spits lange tijd bedankt en vinden sommigen het ‘oneerlijk’ als hij nu terug mag keren richting het EK. “Oneerlijk naar degenen die Oranje aan het EK hielpen? Sinds wanneer is topvoetbal eerlijk? Ronald, bellen dus! Desnoods om Luuk de Jong over te halen.”

Schouten moet gelijk in de Oranje-basis

  • Eens
  • Oneens
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie