Driessen enthousiast: ‘Zoals Robben en Van Persie toen’

Foto: Driessen enthousiast: ‘Zoals Robben en Van Persie toen’

Valentijn Driessen is erg te spreken over de manier waarop het aantal speelminuten voor de niet helemaal fitte Memphis Depay langzaam wordt opgebouwd door Louis van Gaal en zijn staf. De journalist wijst daarbij naar Robin van Persie en Arjen Robben, die ooit ook niet okselfris aan een toernooi begonnen, maar in een later stadium nog heel belangrijk waren.

“Memphis heeft, dat heeft hij in ieder geval nog niet laten zien, niet de kwaliteiten van Robben en Van Basten. Maar de opbouw vind ik wel heel goed, heel rustig aan”, begint Driessen in een video-item van De Telegraaf. “En dat kan ook. Met deze groep kan je iemand als Memphis heel langzaam brengen.”

“Het is vooraf ook gezegd: het is doodzonde dat hij geblesseerd is geraakt in september. Aan de andere kant: hij is volledig fit, je kan hem rustig opbouwen. Dertig minuutjes tegen Senegal, drie kwartier tegen Ecuador. Dan ruim een uur of tachtig minuten tegen Qatar. En dan kan hij er negentig minuten staan in de volgende ronde, tegen Iran, Wales of de Verenigde Staten. Het is een ideale toernooiopbouw. Zoals je het als ploeg wil en zoals je het als speler die geblesseerd is wil. Wat dat aangaat ligt de weg helemaal open naar de halve finale.”

Van Gaal

Of Memphis vanavond tegen Ecuador start, wilde Van Gaal nog niet verklappen: “Dat is eigenlijk een vraag die ik nu nog niet kan beantwoorden, maar wel na de wedstrijd. Het spijt mij, maar ik ga mijn kaarten niet opengooien. Als ik ga vertellen wie er start en wie niet, laat ik mensen naar mijn kaarten kijken. Ik weet ook niet of (Enner, red.) Valencia speelt of niet, dat scheelt een slok op een borrel”, zei de keuzeheer.

Scoort Memphis vanavond de 1-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Start Memphis vanavond?

  • Ja, dat denk ik wel
  • nee, dat denk ik niet
38+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie