‘Dramatische wending voor Hélène Hendriks’

Foto: ‘Dramatische wending voor Hélène Hendriks’

Alles wat Hélène Hendriks aanraakt, lijkt in goud te veranderen. Zo scoorde ze ook met haar nieuwe programma De Oranjezondag weer torenhoge kijkcijfers. Desondanks sijpelt er nu ook kritiek door op de presentatrice en haar programma, die te veel lijkt achterover te leunen nu ze steeds zo succesvol is. Voor Hendriks zou het tij dan ook wel eens kunnen keren voorspellen een aantal vooraanstaande mediajournalisten.

Voorspelbare Hélène Hendriks gekraakt om programma Oranjezondag

De Oranjezondag scoorde weliswaar goed op het gebied van de kijkcijfers, maar kijkcijferexpert Tina Nijkamp deelde alvast wel een waarschuwing uit aan Hendriks in haar column in De Telegraaf. “Inhoudelijk was er nog best wat op aan te merken. Beetje voorspelbare gasten, beetje saaie uitzending.” Ook het decor kon Nijkamp niet bekoren. “Het decor leek meer op een zomers terras met een compleet tuincentrum aan planten erin dan op een rustig, smaakvol en niet afleidende tv-studiosetting.”

In de mediapodcast van het Algemeen Dagblad kraakte ook mediajournalist Dennis Jansen enkele kritische noten. “Ik dacht: misschien gaan we een verrassende gast zien of komt er iets verrassends of is er een nieuwe gast… Ja, het viel mij wel tegen.” TV-recensent Angela de Jong sloot zich daar bij aan. “Ja. Ook inhoudelijk.” Jansen was dan ook teleurgesteld. “Heel de eerste vijftien minuten ging over politiek en over Omtzigt… Nee, ik had er wel meer van verwacht. Ik vond het echt jammer.”

Gastenlijst Oranjezondag moet opgeschud worden

Volgens De Jong verbloemt het charisma van Hendriks een hoop. “Ze moet het heel erg hebben van d’r uitstraling en van de losse sfeer aan tafel. Ik vind ook de keuze voor Rutger… die snap ik, want die twee hebben enorme chemie. Een beetje flirterig met z’n tweeën… Ja, als vaste gast, dat snap ik. Maar ik ben het wel met je eens. Ik dacht van: oh ja, deze heb ik al honderd keer bij haar gezien en ook inhoudelijk verraste het me gewoon echt totaal niet. Ze kan meer.”

Jansen is van mening dat Hendriks wat aan haar gastenlijst moet doen. “Ja, weer Merel Ek, weer Pieter Cobelens. Het was lang politiek gewauwel. En een of ander onderzoek over wat als de oorlog uitbreekt. Ik vind haar echt wel prettig, maar ze moet wel met wat andere gasten komen.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Kijk jij graag naar De Oranjezondag?

  • Ja, leuk programma
  • Een keer gezien, maar hoeft van mij niet weer
  • Nee, dat kijk ik niet
911+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie