‘Drama door Ajax, Feyenoord en AZ’

Foto: ‘Drama door Ajax, Feyenoord en AZ’

Het Nederlandse voetbal zat vorig seizoen in een coëfficiëntenlift. De prestaties van onder andere Ajax en Feyenoord in de Champions en Conference League zorgden er voor de positie op de ranglijst van de UEFA, die onder andere bepaald hoeveel clubs er in de Europese toernooien actief zijn, verstevigd werd. 

Ajax kwam deze week opnieuw niet langs Napoli, terwijl Feyenoord zich stuk beet op Midtjylland. Ook AZ ging verrassend onderuit: Apollon Limassol was te sterk voor de ploeg van Vincent Jansen. Alleen PSV ging er met de volle buit vandoor tegen FC Zürich, wat Nederland 0,4 punt opleverde. Met het gelijke spel van Feyenoord is het totaal 0,6 punt – terwijl er zo’n 4x meer te winnen viel. 

PSV en AZ

Het Algemeen Dagblad stelt wel dat er nog genoeg hoop aan de horizon ligt. Dat komt vooral door PSV. “PSV is door de klinkende zege de eerste Nederlandse club die zeker is van Europese overwintering. In de laatste drie wedstrijden zal worden bepaald of PSV het avontuur na de winter vervolgt in de Europa League of Conference League.”

Ook AZ heeft nog goede kans op Europese overwintering: ” AZ heeft ondanks de nederlaag bovendien goede papieren voor een verlengd verblijf in de Conference League.” Voor Ajax en Feyenoord wordt het volgens de krant een stuk lastiger: “De Amsterdammers staan derde in de Champions League en dreigen naast de enorme bonus van vier coëfficiëntenpunten die staan voor overwintering te grijpen.”

Ajax en Feyenoord

Daarom is het te hopen dat Ajax ver komt in de Europa League, mits de ploeg van Schreuder de wedstrijd tegen Rangers FC winnend afsluit en niet in de problemen komt door de onderlinge wedstrijd tussen Rangers en Napoli als de ploeg van Schreuder het tegen Liverpool opneemt.

Ajax zal dus vooral voor de bonuspunten moeten gaan: “Als Ajax zich als nummer drie plaatst voor de Europa League, krijgt Nederland er twee bonuspunten bij. Dat moet zoals gewoonlijk uiteraard wel worden gedeeld door het aantal deelnemers. Feyenoord en PSV kunnen met de eerste plek in de Europa League vier bonuspunten verdienen, terwijl plek twee goed is voor twee punten. Voor Conference League-deelnemer AZ is de bonus twee punten bij groepswinst en één punt bij plek twee.”

TIP: Wedden op wedstrijden van Ajax, PSV en Feyenoord doe je bij Unibet!

Maak jij je zorgen?

  • Ja
  • NEe
361+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
5+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
24+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
7+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
10+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
222+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
32+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
144+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
276+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
96+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
339+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
93+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
79+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
391+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
204+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
177+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
525+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
56+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
92+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
34+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
106+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie