‘Doel is nog steeds om bij Ajax vaste basisspeler te worden’

Foto: ‘Doel is nog steeds om bij Ajax vaste basisspeler te worden’

Dit weekend nemen Ajax en FC Twente het tegen elkaar op in de Eredivisie. Een extra bijzonder duel voor vleugelverdediger Anass Salah-Eddine, die dit seizoen door de Tukkers wordt gehuurd van de Amsterdamse opponent.

Door concurrentie van Gijs Smal staat Salah-Eddine dit seizoen pas op vijf optredens (zo’n tweehonderd speelminuten), maar aan zijn zelfvertrouwen en ambities doet dat niets af. “Het gaat op zich wel goed. Ik heb nog niet zoveel minuten gemaakt als waar ik op had gehoopt, maar wat niet is kan nog komen”, vertelt de jongeling aan Ajax Showtime.

“Ik weet dat ik er heel dicht tegenaan zit. We hebben nog een half seizoen, dus er kan nog van alles gebeuren.” Trainer Ron Jans is content met hem, zegt Salah-Eddine zelf: “De trainer vertelde me van de week nog dat ze heel tevreden zijn over mij. Hij is heel positief over mij. Mijn band met Jans is prima.”

‘Het liefst keer ik na dit seizoen terug bij Ajax 1’

“Het is natuurlijk anders dan bij Ajax. Op de training merk je veel meer dat je je op het verdedigende vlak ontwikkelt.” En dus zou hij volgend seizoen best eens de concurrentie aan kunnen gaan met Owen Wijndal, op links achterin bij Ajax. Daley Blind is immers al vertrokken. “Het liefst keer ik na dit seizoen terug bij Ajax 1.”

“Het doel is natuurlijk nog steeds om bij Ajax een vaste basisspeler te worden en van waarde te kunnen zijn voor de selectie. Als ik mijn ideale situatie zou mogen schetsen, sta ik volgend jaar in de basis bij Ajax. Maar de toekomst is niet te voorspellen.” In Amsterdam ligt Salah-Eddine nog tot medio 2025 vast.

Johan Cruijff ArenA

Eredivisie

14 januari 2023

21:00

Ajax
Twente
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 21:05.

Gaat hij in de toekomst nog Ajax 1 halen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie