Ditewig: “Geen reden om me te vervangen”

Soccernews

Barry Ditewig heeft bij ADO Den Haag zichzelf weer een beetje teruggevonden. De doelman heeft na een dramatisch jaar, waarin hij zijn pas geboren dochter verloor, een basisplaats bij de residentieclub.

“Boy Waterman, Gino Coutinho en Robert Zwinkels waren weggevallen. Ik kwam er als werkeloze prof bij en kreeg een kans. Nu zijn de andere keepers weer fit en heb ik mijn basisplaats nog steeds. Voor onze trainer Raymond Atteveld is er nog geen reden geweest me te vervangen”, vertelt Ditewig in [i]Voetbal International[/i].

De sluitpost verloor zijn kind vier weken na de geboorte. Het meisje had kanker. Door de tegenslag maakt hij zich niet meer zo druk. “Ik heb het prima naar mijn zin in Den Haag. Dat de resultaten niet top zijn, is erg jammer. Ikzelf speel erg lekker omdat ik me niet meer zo druk maak om een tegengoal.”

“Mijn omgeving en ik hebben over alles gepraat. Ik ben daardoor losser in mijn hoofd geworden. Ik besef nu terdege dat het niet normaal is dat kinderen gezond worden geboren. Eigenlijk is het best vreemd dat er eerst iets ergs moet gebeuren voordat je ziet dat normaal eigenlijk heel mooi is”, laat de 32-jarige doelverdediger weten.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie