‘Dit is waarom Blind naar Weghorst rende na goal’

Foto: ‘Dit is waarom Blind naar Weghorst rende na goal’

Daley Blind scoorde gisteren op slag van rust de cruciale 2-0 tegen Amerika. De linksback rende bij het vieren recht op bankzitter Wout Weghorst af, maar waarom eigenlijk?

Blind was duidelijk emotioneel na zijn treffer, zag ook Pascal Kamperman. Hij zegt op ESPN vandaag: “Ik weet niet precies wat daar de achterliggende oorzaak van was, maar dat hij zich de kritiek heeft aangetrokken denk ik weldegelijk. Blijkbaar heeft Weghorst tegen hem gezegd dat hij ging scoren, ofzo iets. Dat was inderdaad een mooi moment voor Blind, zeker omdat het in de eerste helft niet helemaal geweldig was.”

“Weghorst als biechtvader, dat is een nieuwe openbaring”, lacht Jan-Joost van Gangelen. En Hans Kraay junior: “Het zou zomaar kunnen zijn dat Weghorst heeft gezegd: ‘Laat die terpentijnzeikers in Nederland lekker de vinkenpest krijgen en trek je er niks van aan’.”

‘Drie uitblinkers’

Kraay zag verder drie uitblinkers bij Oranje: Blind, Denzel Dumfries en doelman Andries Noppert. “Over de hele wedstrijd mag je concluderen dat een aantal spelers er heel goed uit zijn gekomen. Noppert is er heel goed uitgekomen. De twee wingbacks, die allebei nog geen heerlijk WK hebben gespeeld, zullen ook met de kin omhoog richting Argentinië gaan. Die zijn bij alle goals betrokken. Als Denzel Dumfries Blind gezien heeft bij die tweede goal, heeft hij geen harde voeten meer.”

Scoort Blind tegen Argentinië weer?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Blind is een topper voor Oranje

  • Eens
  • Oneens
1012+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie