”Directeurtje’ heeft groot Vandaag Inside-nieuws’

Foto: ”Directeurtje’ heeft groot Vandaag Inside-nieuws’

De Oranjewinter bleek tijdens het WK in Qatar een groot succes. Het programma scoorde steevast hoge kijkcijfers en Directeur TV van Talpa, Marco Louwerens, is dan ook zeer te spreken over het trio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp en stelt nog jarenlang met het ‘gewone’ programma Vandaag Inside door te willen gaan.

In een uitgebreid interview met Voetbal International probeert Louwerens het succes van De Oranjewinter te verklaren. “Ik zou graag willen claimen dat het een rocketscience-proces is geweest, maar dat valt wel mee. Het is vrij simpel. Vandaag Inside doet het fantastisch goed en dat succes wil je graag doorzetten. Ik denk dat mensen gewoon nog steeds heel graag naar de mannen willen luisteren. Het is een ander soort talkshow. De mannen hebben iets meer kritiek, gebruiken veel humor en drijven iets meer de spot met mensen en zichzelf. Daar was, in combinatie met het WK, blijkbaar veel behoefte aan. Al waren de cijfers van Vandaag Inside natuurlijk ook al goed.”

Veronica Offside en Vandaag Inside blijven apart

Louwerens lijkt voorlopig in ieder geval niet van plan om Veronica Offside en Vandaag Inside om te vormen tot één programma. “Dat blijven voor ons twee aparte dingen. Veronica Offside is een beetje vervolg van het oude VI, puur op voetbal gericht met voetbalmensen aan tafel. We vullen op de maandag en vrijdag een gat voor de echte diehard voetbalfans die wat minder geïnteresseerd zijn in Johan zijn kijk op bijvoorbeeld de wolvenpopulatie in Nederland. Vandaag Inside heeft wel bewezen dat juist de mix, waar voetbal uiteraard ter sprake komt, maar de actualiteit de boventoon voert, goed werkt. De programma’s vullen elkaar aan.”

Vuurwerk aan tafel

Afgelopen seizoen kwam het programma Vandaag Inside behoorlijk in opspraak na het ‘kaarsenverhaal’ van Johan Derksen, maar Louwerens sluit niet uit dat er ook aankomend seizoen weer ‘vuurwerk’ komt. Al wil hij wel benadrukken dat de mannen nooit iets met opzet doen. “Ze doen het niet expres, ze zoeken het niet op. Het staat niet in de agenda. Zo van: We gaan vandaag een relletje veroorzaken. Dat ontstaat soms een keertje. Meestal zijn ze gelukkig wat beheersbaarder. Maar je weet dat nooit helemaal zeker. Maar dat is ook gelijk de kracht van dit trio. Ik verwacht dat het nieuwe seizoen nog beter gaat zijn.”

Maandag 16 januari staat het nieuwe seizoen van Vandaag Inside weer voor de deur en Louwerens hoopt dat het huidige trio nog jarenlang met elkaar door wil gaan. “Als iedereen het leuk vindt en het succes aanhoudt, hoop ik dat we nog een tijdje doorgaan. We zijn wat mij betreft pas net begonnen en ik leg ze het liefst voor de komende twintig jaar vast. Maar er is geen peil op te trekken. Voorlopig verheug ik me vooral op het nieuwe seizoen.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 21:05.

Kijk jij ook altijd naar Vandaag Inside?

  • Ja, ik ben een vaste kijker
  • Ik kijk soms
  • Ik kijk nooit naar die onzin
5539+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie