‘Dilrosun wilde via Feyenoord naar WK’

Foto: ‘Dilrosun wilde via Feyenoord naar WK’

Javairô Dilrosun keerde aan het begin van dit seizoen weer terug op de Nederlandse velden. De 24-jarige buitenspeler, die door Arne Slot bij Feyenoord ook als nummer tien gebruikt wordt, gaat Bij Andy in de Auto in op zijn eerste maanden als Eredivisie-speler.

Dilrosun kwam in het eerste deel van de competitie tot veertien competitieduels. De voormalig speler van Hertha BSC, Manchester City en Ajax maakte als talent de overstap naar The Citizens. In Engeland werd het, zoals wel voor meer (Nederlandse) talenten, geen groot succes.

Via Hertha BSC kwam de vleugelaanvaller uiteindelijk bij Feyenoord terecht. Voor de keuze voor Feyenoord had de buitenspeler één reden: “Ik wilde gewoon weer spelen”, zei hij tegen Andy.

Feyenoord

Dilrosun is echter wel blij dat hij de ervaringen in het buitenland al in de pocket heeft. “Het WK was eigenlijk het plan, maar dat is anders gelopen. Ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt. Mijn hele carrière zat ik in het buitenland. Ik ben blij dat ik terug ben in Nederland. Ik speel alles. Af en toe wat heb ik wat mindere wedstrijden, maar ik denk dat ik een goede eerste seizoenhelft heb gedraaid.”

Vooral zijn tijd in Engeland viel in het begin zwaar. “In Engeland had ik wel echt heimwee de eerste paar jaar. Ik ging op mijn zestiende van Ajax naar City. Mijn moeder, broertje en zusjes gingen wel mee, maar mijn vrienden niet. Dat heb ik wel onderschat. Ik heb vier jaar bij City gezeten.”

Dilrosun

Wesley Sneijder vergeleek Dilrosun in een uitzending van Veronica Inside al met Ousmane Dembélé van FC Barcelona. “Dat heb ik meegekregen ja”, zei Dilrosun. “Ik kijk het programma niet, maar mensen sturen het mij door. Ik kijk het niet omdat mensen ook slecht praten. Vroeger als ik iets hoorde, dan zat ik er wel mee. Nu ik wat ouder ben is het minder. Je snapt hoe het wereldje werkt nu.”

Dilrosun haalt als Feyenoorder het NL-elftal

  • Ja
  • Nee
159+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie