‘Deze Oranje-internationals zijn al zeker van WK’

Foto: ‘Deze Oranje-internationals zijn al zeker van WK’

Bondscoach Louis van Gaal heeft vrijdagmiddag de voorselectie van het Nederlands elftal naar buiten gebracht. Nog 39 internationals maken kans op een WK-deelname, maar niet alle internationals zitten in spanning.

De Telegraaf schrijft in een analyse: “Sommige spelers genieten ook onder de principiële Van Gaal een uitzonderingspositie en dat geldt logischerwijs ook voor Memphis Depay (28) en Frenkie de Jong (25), twee sleutelspelers die het al twee jaar erg moeilijk hebben bij hun club FC Barcelona, maar ongeacht hun vorm altijd ’leveren’ in het Nederlands elftal.” Een speler als Virgil van Dijk valt ook in die categorie.

Daar voegt de krant aan toe: “Het duo liep vorige maand in de uitwedstrijd tegen Polen tot overmaat van ramp een blessure op, waarbij het zeker in het geval van Depay even de vraag was of het WK een race tegen de klok werd. Maar de belangrijkste aanvaller in het keurkorps van Van Gaal, die met zijn 28 jaar en 42 doelpunten in 81 interlands hard op weg is om Oranje-topscorer aller tijden te worden, kan naar verwachting volgende week al zijn rentree maken voor Barcelona.”

Eerder liet Van Gaal al duidelijk blijken veel vertrouwen te hebben in Steven Bergwijn. Ook het oproepen van Luuk de Jong na een relatief lange absentie en Noa Lang (op een zijspoor beland bij Club Brugge) zijn volgens De Telegraaf duidelijke hints van de bondscoach.

Terecht?

  • Ja
  • Nee
112+ Votes

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie