Desastreuze slotfase bittere pil voor United en Ten Hag

Foto: Desastreuze slotfase bittere pil voor United en Ten Hag

Er is een einde gekomen aan de zegereeks van Manchester United. In de blessuretijd gaf de ploeg van Erik ten Hag een zeker lijkende overwinning nog uit handen bij Crystal Palace. Bij het debuut van Wout Weghorst kreeg de ploeg te maken met een fikse domper richting de kraker tegen Arsenal.

United verkeert momenteel in een geweldige flow. In de spectaculaire Manchester Derby werd City 2-1 verslagen, waarmee The Mancunians de negende zege op rij boekte. Toen zat aanwinst Weghorst nog op de tribune. Tegen Crystal Palace maakte de Oranje-spits zich op voor zijn debuut. Door het ontbreken van Anthony Martial mocht Weghorst zelfs vanaf de aftrap meespelen. Tyrell Malacia verhuisde naar de bank ten koste van Lisandro Martínez, waardoor Luke Shaw weer naar de linkerkant ging. Zoals we gewend zijn had Palace-manager Patrick Vieira weer een reserverol in petto voor Jairo Riedewald.

Weghorst als aanspeelpunt

Al snel werd duidelijk waar Weghorst is voor gehaald: hij vormde een aanspeelpunt in de spits en combineerde met de bijsluitende creatievelingen. Zo zette hij aanvallen op met onder meer Bruno Fernandes en Marcus Rashford, al leverde dit geen enorme kansen op. De eerste doelpoging kwam op naam van Shaw, die een bal heerlijk uit de lucht nam. De inzet ging echter een halve meter naast. Vervolgens kwam Antony in de spotlights te staan. Na een opstootje met Tyrick Mitchell wordt hij uitgefloten door de thuisfans. Een misverstand met Fernandes levert vervolgens een stevige discussie op.

Weghorst kreeg even later zijn eerste kans in het shirt van United. Vanaf de linkerkant zette Shaw goed voor, maar de Nederlandse targetman kopte net over. Op slag van rust rukte Christian Eriksen op aan de linkerkant, met een loopactie naar de eerste paal trok Weghorst drie verdedigers met zich mee. De vrijgekomen Fernandes profiteerde met een rake schuiver in de verre hoek: 0-1. David de Gea had de Engelse grootmacht in de eerste helft al een keer gered, na rust kwam de Spaanse goalie weer op de proppen met een heerlijke save. Hij kon voorkomen dat de kopbal van Marc Guehi het doel in plofte.

Dubbele domper United

Casemiro stond voor het duel op scherp. Erg belangrijk aangezien de sterkhouder nodig zal zijn voor de kraker komend weekend tegen Arsenal. Tien minuten voor tijd werd de Braziliaan op de bon geslingerd, de schorsing betekent een enorme domper voor hem en de ploeg. United leek de 0-1 vrij gemakkelijk over de streep te kunnen trekken in Londen, maar een standaardsituatie net voor tijd gooide roet in het eten. Vanaf zo’n 25 meter schoot Michael Olise de bal prachtig in de bovenhoek. Hier had zelfs De Gea geen antwoord op: 1-1.

In de slotminuten ging United nog op jacht naar de winnende treffer. Casemiro doek bij een hoekschop helemaal vrij op voor de vijandelijke goal, maar hij kreeg de bal op zijn bovenbeen en kon het leer niet de juiste richting op krijgen. Het eindigde in 1-1, waardoor de fraaie reeks van de ploeg uit Manchester ten einde kwam. Een zeer zure slotfase waarin het belangrijke punten verspeeld en ook Casemiro geschorst zag worden. The Reds laten na om de tweede plaats over te nemen van City. Het gat met Arsenal (acht punten met een wedstrijd meer gespeeld) blijft riant.

Scoreverloop: 0-1 (43′) B.Fernandes, 1-1 (90+1) M.Olise

Definitieve streep door titelkansen United?

  • Zeker
  • Nee, dat nog niet
509+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie