Derksen eert overleden Thijs Slegers: “Nog nooit zo’n ijverige journalist gezien”

Foto: Derksen eert overleden Thijs Slegers: “Nog nooit zo’n ijverige journalist gezien”

Ook voor Johan Derksen is het nieuws dat Thijs Slegers afgelopen maandagochtend op 46-jarige leeftijd is overleden als een bom ingeslagen. De tv-analist nam Slegers in zijn tijd als VI-hoofdredacteur tot twee keer toe aan in dienst.

Johan Derksen lyrisch over Thijs Slegers

“Hij werkte voor Voetbal International en toen ging hij naar De Telegraaf. Hij dacht dat hij daar meer mogelijkheden had, maar daar moest hij nachtdiensten draaien. Dat vond hij helemaal niet leuk. Toen heb ik hem teruggenomen bij VI. Ik heb nog nooit zo’n ijverige journalist gezien als Thijs. Hij werkte dag en nacht”, vertelt Derksen in Vandaag Inside.

Toen het tv-programma nog Voetbal International heette, schoof er regelmatig een journalist van het blad aan aan de bar. “Het was altijd een hels karwei om die journalisten van VI hier ‘s avonds aan de bar bij het programma te krijgen. Dan waren ze altijd hartstikke laat thuis, want die woonden door het hele land. Maar Thijs had altijd een glimmend colbertje achter in de auto liggen voor het geval dat hij naar de televisie moest.”

Trotse vader

“Dan zat hij hier complimentjes te geven aan de directie van PSV, die ‘zo’n uitstekend beleid voerden’. Even later was hij de perschef van PSV”, lacht Derksen, die ook op de bruiloft van Slegers aanwezig was. “Zijn vader was de warme bakker in Heeze. Ik stond met hem te praten tijdens de bruiloft. Die man was zó trots op zijn zoon. Thijs interviewde vooral spelers van Ajax in die tijd, maar op zaterdagochtend ging hij zijn vader helpen in de bakkerij. Die vader was zó trots op Thijs.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie