Degradatiekraker in Eredivisie blijft onbeslist

De degradatiekraker tussen FC Emmen en FC Volendam heeft vrijdagavond geen winnaar opgeleverd. In Drenthe hielden de nummers zeventien en achttien van de Eredivisie elkaar in evenwicht: 1-1.

Emmen en Volendam begonnen de avond met vijf punten. Het was duidelijk dat de druk vooral bij de thuisploeg lag, aangezien trainer Dick Lukkien zich genoodzaakt voelde om in te grijpen. De oefenmeester besloot doelman Eric Oelschlägel en spits Richairo Zivkovic buiten zijn basisteam te houden. Trainer Wim Jonk koos daarentegen voor grotendeels de vertrouwde namen.

In de eerste helft was Emmen duidelijk de bovenliggende ploeg. Vooral Ahmed El Messaoudi kreeg de mogelijkheden om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar ook ditmaal faalde de Drentse eredivisionist in de afronding. Jeroen Veldmate kopte op zijn beurt maar net over en Mark Diemers stuitte op doelman Filip Stankovic. Volendam stelde daar vrijwel niets tegenover in de eerste 45 minuten.

Na rust had Volendam meer controle over de wedstrijd en dat leidde na ruim een uur spelen zelfs tot de voorsprong. Walid Ould-Chikh kreeg net buiten het strafschopgebied de kans om uit te halen en zijn inzet vloog op fraaie wijze binnen achter doelman Mickey van der Hart: 0-1. Lang hield de Volendamse voorsprong geen stand, want kort daarna maakte El Messaoudi zijn eerdere missers goed door de 1-1 binnen te werken.

Scoreverloop: 0-1 (64′) Walid Ould Chikh, 1-1 (67′) Ahmed El Messaoudi

TIP: Wint Emmen bij Vitesse? Win 5,90 keer je inleg via Unibet!