De Ligt spreekt zich uit over Barça en moeizame Bayern-start

Foto: De Ligt spreekt zich uit over Barça en moeizame Bayern-start

Matthijs de Ligt is daags voor de Champions League-wedstrijd tussen FC Barcelona en Bayern München aangeschoven op de persconferentie. De Oranje-international sprak onder meer over zijn weerzien met Frenkie de Jong.

De Ligt is meermaals gelinkt aan een dienstverband in Camp Nou en dus kreeg hij meerdere vragen over de Catalanen. “Barcelona is een geweldige club, één van de beste in de wereld”, antwoordde de centrale verdediger. “En speciaal voor mij, omdat Frenkie de Jong daar speelt, en Memphis Depay. Ik probeer hun wedstrijden te kijken omdat ik met hen ook in de nationale ploeg speel.”

De Ligt is niet alleen om die reden geïnteresseerd in de sportieve resultaten van FC Barcelona. “Ik zie onder Xavi de filosofie die ik er altijd zie, met spelen op balbezit. Voor een speler als Lewandowski heb je altijd respect, hij heeft hier een goede tijd beleefd. Als je tegen iemand als hem speelt, moet je daar klaar voor zijn en alles goed doen.”

Moeizame start

De Bayern-verdediger sprak zich ook uit over zijn moeizame start in München. “Aan het begin had ik het wat moeilijk. Na een week bij Juventus ben ik gelijk aangesloten in het trainingskamp in Washington. Dan is het logisch dat ik wat achterstand had, maar na drie, vier weken goed trainen was dat weer ingehaald.”

“Op dit moment denk ik dat in goede staat ben, ik voel me nu goed, speel alle wedstrijden en ik ben heel blij dat ik bij Bayern speel. Ik geloof dat het nu goed gaat in het samenspel. Niet alleen met Dayot (Upamecano, red.) maar ook met de andere verdedigers. We worden met de week beter”, zo besluit De Ligt.

Wie wint deze wedstrijd?

  • FC Barcelona
  • Bayern München
  • Ze spelen gelijk
324+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie