De Jong troeft Stam af in ‘gele kaartenklassement’ Oranje

Soccernews

Nigel de Jong mag zich na het WK-kwalificatieduel met Roemenië de nieuwe recordhouder gele kaarten van het Nederlands elftal noemen. De international nam het stokje over van Jaap Stam, die in zijn tijd bij Oranje veertien gele kaarten verzamelde. Nigel de Jong pakte tegen de Roemenen alweer zijn vijftiende gele kaart.

Merkwaardig is dat De Jong en Stam nooit een rode kaart hebben gekregen bij Oranje, al had De Jong in de WK-finale tegen Spanje er wel één kunnen krijgen na het uitdelen van een karatetrap op Xabi Alonso. De middenvelder van AC Milan staat berucht om zijn harde en grove spel. Bert van Marwijk en de media gaven de 27-jarige international daar ook veel kritiek op.

Volgens [i]Voetbal International[/i] heeft Edgar Davids formeel gezien de meeste gele kaarten ontvangen, maar omdat hij een paar keer twee maal geel kreeg (en dus rood), gaan deze kaarten de boeken in als rode kaart en dus niet als rode kaart en twee gele kaarten. Wel is Davids recordhouder in het rode kaartenklassement. De oud-Ajacied gaat daarin aan kop met drie rode kaarten.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie