De Bruyne reageert op comeback Manchester City

Kevin de Bruyne was blij met de comeback die zijn ploeg maakte in de Champions League-halve finale tegen Paris Saint-Germain. De Engelsen keken tegen een 1-0 achterstand aan in het Parc des Princes, maar vochten zich knap terug en wonnen de wedstrijd uiteindelijk met een minimaal verschil (2-1).

De Bruyne had met een doelpunt een groot aandeel in die overwinning. Al was het niet zo’n bewuste actie als het eerste oog deed vermoeden. De Bruyne: “Het was wat gelukkig hoe mijn voorzet erin vloog, maar we speelden geweldig voetbal en deden het heel goed.” De Belgische middenvelder zag een indraaiende voorzet in de 64e minuut achter doelman Kerlon Navas vallen. Daarmee trok De Bruyne de stand gelijk, nadat Marquinhos in de eerste helft de Parijzenaren op voorsprong had gekopt.

Volgens De Bruyne lag een tactische verandering ten grondslag aan de ommekeer in de wedstrijd. “Na 25 minuten veranderen we onze manier van druk zetten en kregen we meer vat op de wedstrijd. We waren te gehaast in de eerste helft. Dat is niet de manier waarop we als team willen spelen. Na rust waren we geduldiger in het zoeken van de ruimtes.”