Dallinga laat zich uit over Ajax-transfer Van den Boomen

Foto: Dallinga laat zich uit over Ajax-transfer Van den Boomen

Thijs Dallinga verwacht erg veel van Branco van den Boomen bij Ajax. De spits zal zijn landgenoot zeker gaan missen bij Toulouse, maar gunt hem de stap enorm. Dat vertelt Dallinga aan het Algemeen Dagblad.

Dallinga heeft hoge verwachtingen over Van den Boomen in Amsterdam

“Voor jongens om hem heen is het een genot om met hem te spelen. In zijn zelfvertrouwen en techniek is hij een typische Ajax-speler”, zegt de voormalig topschutter van Excelsior over de midfield maestro. “Het is voor aanvallers heerlijk om zo’n speler onder je te hebben. Voor alle teamgenoten is het een genot om met Branco te spelen. Het maakt niet uit van waar, maar hij kan vanuit elke hoek en stand iemand perfect bedienen, ook omdat hij altijd een paar stappen vooruit denkt.”

Van den Boomen is bovendien een groot wapen bij dode spelmomenten. Zowel offensief als defensief. “Ik vind dat het belang van standaardsituaties wordt onderschat. Je kunt er zoveel mee scoren. Bij ons nam Branco ook alles. Wij hebben weinig kopgoals tegen gekregen. Bij ons staat Branco ongeveer bij de eerste paal. Dan zie je dat lengte al een hoop scheelt.”

‘Ik zie Branco ook bij Ajax slagen en er lang blijven’

Dallinga acht de slagingskans van Van den Boomen in Amsterdam erg groot. “Ik zie Branco ook bij Ajax slagen en er lang blijven. Een speler als hij past perfect in een team dat veel de bal heeft op de helft van de tegenstander. Hij zei dat hij alleen voor dit soort clubs wilde terugkeren naar Nederland. Ik denk dat hij dit zwaar heeft verdiend en dat ook zal laten zien bij Ajax.”

Van den Boomen wordt een smaakmaker bij Ajax

  • Ja
  • Nee
306+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie