‘Cristiano Ronaldo verpest laatste kans’

Foto: ‘Cristiano Ronaldo verpest laatste kans’

De ogen van de internationale voetbalwereld zijn vandaag op één man gericht: Cristiano Ronaldo. De aanvoerder van de nationale ploeg van Portugal is als free agent aanwezig op de eindronde nadat United zijn contract ontbond.

Een opmerkelijke zaak, helemaal tijdens een WK voetbal. Dat is meestal het moment dat spelers zich volledig los koppelen van hun bestaan als clubvoetballer. Voor Ronaldo was dat echter geen optie nadat hij in een interview met Pierce Morgan gehakt maakte van Manchester United en in het speciaal Erik ten Hag.

Cristiano Ronaldo

Dat de Portugees daar een onwerkbare situatie mee veroorzaakte, wist hij waarschijnlijk zelf ook wel. In de zomer probeerde de Portugees al een vertrek te forceren. Of dat kwam omdat hij graag in de Champions League wil spelen of dat Manchester United inderdaad niet netjes is omgegaan met zijn familieomstandigheden, zal voorlopig nog in het midden blijven.

Met de eerste wedstrijd van Portugal in Qatar op het programma (tegen Ghana, 17:00 uur aftrap) zal Ronaldo nog een reden hebben om zich extra goed te laten zien. De 37-jarige aanvaller liet al weten dat hij met voetbanpensioen ging als hij met Portugal de wereldtitel zou binnenslepen.

Daarvoor zullen Ronaldo & co eerst moeten afrekenen met Ghana. Dat kan, met alle perikelen die rondom Ronaldo spelen op dit moment, volgens onder andere De Telegraaf een negatieve invloed hebben op de toernooiaspiraties van de Portugezen.

WK 2022

Niet alleen hoeft de focus van de steraanvaller niet volledig bij het Portugese team en het huidige eindtoernooi te zijn. Ronaldo is al een speler die het niet altijd van zijn teamgenoten moet hebben als hij de bal heeft. Laat staan dat hij er lekker op gaat als zijn teamgenoten (en/of trainer) hem overslaan. Helemaal met het afgelopen half jaar achter de rug, kan ook Ronaldo’s bewijsdrang de ambities van de Portugezen een knauw geven.

Ronaldo zou afgelopen zomer bij zo’n beetje elke Europese topclub zijn aangeboden. Geen van allen zat te destijds te wachten op de komst van de Portugees, die ook opties heeft buiten de Europese velden. Wil Ronaldo na het WK nog in Europa actief zijn, dan ligt Sporting Lissabon nog altijd het meest voor de hand. Ronaldo verliet Sporting op achttienjarige leeftijd om voor United te gaan spelen. De geruchten over een terugkeer naar zijn thuisland, spelen al langer.

Portugal
Ghana
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 november 2022 16:57.

Waar speelt Ronaldo na het WK?

  • Buiten Europa
  • Bij Sporting
  • Bij Champions League-ploeg
  • Europese topploeg
309+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie