Crisis Liverpool compleet: weer negatieve hoofdrol Alisson

De malaise van Liverpool blijft maar voortduren. In de Premier League-topper bij Leicester City kwamen The Reds nog op voorsprong, maar ging het in de eindfase pijnlijk mis. Het is de derde nederlaag op rij voor de regerend landskampioen.

Liverpool verkeert in zwaar weer. Zo ging het de laatste drie thuiswedstrijd onderuit, waaronder de harde klap vorige week tegen Manchester City (1-4) en werd het tussendoor ook nog uitgeschakeld in de FA Cup. Deze week kende de club ook op persoonlijk vlak rouwige tijden door het overlijden van de moeder van manager Jürgen Klopp. Met weinig vertrouwen reisde de nummer vier van de ranglijst af naar Leicester, dat wél goed presteert en een plekje hoger staat. De bezoekers begonnen wel goed in het King Power Stadium, met kansen voor vooral Mohamed Salah en Roberto Firmino. Leicester-doelman Kasper Schmeichel hield The Foxes echter op de been.

In de tweede helft was Liverpool eveneens beter en werd ook beloond. In de 67e minuut bereikte Firmino Salah met een fantastisch hakje, waarna de Egyptenaar koel raak schoot. Ondanks deze oppepper ging het nog helemaal mis voor de ploeg waar Georginio Wijnaldum in de basis stond. James Maddison draaide een vrije trap gevaarlijk in en viel zonder aanraken van de inlopende spelers achter doelman Alisson. De Braziliaanse keeper ging tegen City ook al meerdere keren zwaar de fout in en was ook verantwoordelijk voor de 2-1 event later van Jamie Vardy.

Het slotakkoord was voor Havey Barnes, die Liverpool in desillusie achter liet. Zo stijgt Leicester (tijdelijk) naar de tweede plaats en doet het goede zaken in de race om Champions League-voetbal. De crisis bij Liverpool is compleet, met de derde nederlaag op rij.

Scoreverloop: (67′) Salah 0-1 (78′) Maddison 1-1 (81′) Vardy 2-1 (85′) Barnes 3-1

Zie je Liverpool zelfs buiten de top-4 eindigen?