Chelsea deed bij Ajax een ‘belachelijk bod’ op Kudus

Foto: Chelsea deed bij Ajax een ‘belachelijk bod’ op Kudus

Chelsea heeft afgelopen zomer geprobeerd om Mohammed Kudus bij Ajax los te weken. De Londenaren legden volgens Jennifer Mendelewitsch echter een ‘belachelijk bod’ neer in Amsterdam.

Opmerkelijk bod van Chelsea op Kudus

De Ghanees maakte vroeg in de transferperiode kenbaar dat hij bij Ajax wilde vertrekken. Chelsea, Brighton & Hove Albion én West Ham United toonden vervolgens interesse in de middenvelder annex aanvaller, waarna zijn zaakwaarnemer Mendelewitsch met de betreffende partijen in gesprek ging.

Ze bereikte al snel een akkoord met Chelsea, waardoor Kudus de hoop had dat hij naar de Engelse topclub kon vertrekken. Het liep echter anders. “We bereikten een akkoord met Chelsea over een contract, maar de deal kwam niet rond. Dat lag aan Chelsea, dat met een belachelijk bod kwam richting Ajax”, zo vertelt Mendelewitsch aan RMC Sport.

Het zou om een bod van 15 tot 20 miljoen euro zijn gegaan die de Amsterdammers logischerwijs direct van tafel af veegde. “Er kwam ook geen tegenbod vanuit Ajax. Chelsea heeft dit bij meerdere spelers gedaan afgelopen zomer. Ze waren alleen maar bezig met de transfer van (Moisés, red.) Caicedo. Daar hebben ze al hun energie in gestoken.”

Deal tussen Ajax en West Ham United

Kudus, die zelfs al een gesprek met hoofdtrainer Mauricio Pochettino zou hebben gehad, moest vervolgens met zijn manager op zoek gaan naar andere opties. Het eindigde uiteindelijk in een overstap naar West Ham United, dat 43 miljoen euro neerlegde. Dit bedrag kan via bonussen oplopen tot 46 miljoen euro.

Had Kudus direct de Engelse top aangekunt?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik denk het niet
509+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie