BREAKING: PSV en Chelsea akkoord over transfer Madueke

Foto: BREAKING: PSV en Chelsea akkoord over transfer Madueke

Noni Madueke maakt de transfer van PSV naar Chelsea. De Eindhovenaren hebben een bod van rond de 35 miljoen euro, dat kan oplopen richting de veertig miljoen, geaccepteerd. Na Cody Gakpo maakte er zo nog een PSV’er deze winter een internationale toptransfer.

Het nieuws wordt donderdag tegen het eind van de middag gemeld door alle voorstaande media, zoals Voetbal International, De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad. Het is nu wachten dat bevestiging van de clubs, maar dat de transfer er gaat komen staat vast. De deal kwam donderdag in stroomversnelling, nadat vorige week al duidelijk werd dat het in crisis verkerende Chelsea interesse had in de 20-jarige Madueke.

Chelsea koopt erop los

Chelsea staat momenteel slechts tiende in de Premier League. De roep om versterkingen werd daardoor steeds luider, de rijke eigenaar Todd Boehly strooit nu met miljoenen om de ploeg de versterken. Agelopen zondag werd de Oekraïense buitenspeler Mykhaylo Mudryk al vastgelegd voor een waanzinnig bedrag. Het leek er even op dat Chelsea daardoor minder prioriteit had om ook nog Madueke vast te leggen, maar niets blijkt minder waar nu. Na 4,5 jaar keert de Engels jeugdinternational terug naar zijn vaderland, waar hij in 2018 de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur voor die van PSV verruilde.

Geniaal maar blessuregevoelig

De grillige Madueke werd al snel gezien als toptalent die regelmatig zijn klasse etaleerde, maar kreeg ook het stempel van een zeer blessuregevoelige speler. In zijn tijd bij PSV miste hij 54 officiële duels door blessureleed. Zich verzekeren van een geweldige transfersom als dit, leek mede daardoor een makkelijke keuze voor de clubleiding. PSV heeft de rest van de maand nog om naar een vervanger te zoeken. Dat zal een flinke klus worden, aangezien ook de opvolger van Gakpo nog gehaald moet worden.

Verstandige zet van PSV?

  • Ja, natuurlijk
  • Nee, dit gaat ten koste van sportieve prestaties
524+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie