Robert Eenhoorn na dit seizoen weg bij AZ

Foto: Robert Eenhoorn na dit seizoen weg bij AZ

Robert Eenhoorn stopt na dit seizoen als algemeen directeur bij AZ. Dat meldt de kwakkelende Eredivisionist maandagmiddag op de clubwebsite.

Algemeen directeur ‘zal in de komende periode AZ helpen bij het zoeken naar een opvolger’

Op 1 juli trekt Eenhoorn de deur in het AFAS Stadion achter zich dicht. “Ik heb de afgelopen jaren met ontzettend veel plezier en energie gewerkt bij en voor AZ. In die jaren zijn er nogal wat zaken gepasseerd en het gaat te ver om alle hoogtepunten op te noemen. Maar één van de belangrijkste dingen die ik wil aanhalen is de sportieve en financiële gezondheid van de club. AZ draait al jaren mee in de top van de Eredivisie en heeft ook in Europees verband een uitstekende indruk achtergelaten. Bijzonder trots ben ik op de manier waarop onze jeugd zich presenteert, niet in de laatste plaats omdat dit een stabiele toekomst voor de club in de komende jaren betekent”, reageert de beleidsbepaler.

“Daarnaast kijk ik met een bijzonder gevoel terug op de manier waarop de club het dakincident heeft afgehandeld en wat we daarna hebben kunnen verbeteren aan het stadion. Uiteraard kun je niet een goed functionerende organisatie neerzetten zonder de betrokkenheid van een werkelijk uitstekend team. Ik heb me bij AZ daarbij altijd gesteund gevoeld, met name ook door Max Huiberts als Directeur Voetbalzaken en René Neelissen, als voorzitter van de RvC. Maar natuurlijk ook die talloze anderen zonder wie AZ, AZ niet is.”

Reactie Max Huiberts

Technisch directeur Max Huiberts betreurt, maar respecteert het besluit van zijn collega. “Ik wil me aansluiten bij de woorden van René Neelissen voor wat betreft de betekenis die Robert voor AZ heeft gehad. Bij alle besluiten die hij nam stond het belang van de club voorop, terwijl daarnaast ook de ontwikkeling van de voetbalbranche als geheel zijn aandacht had. Het besluit van Robert valt me zwaar, maar tegelijkertijd koester ik de lange periode die we hebben samengewerkt en de vele mooie momenten die wij hebben beleefd. Ik ben Robert veel dank verschuldigd. Hij was veel meer dan een collega en heeft mede bijgedragen aan mijn ontwikkeling als Directeur Voetbalzaken. Robert was met zijn ruime achtergrond in de topsport en verscheidenheid in functies van enorme toegevoegde waarde binnen onze club. Ik zie hem als één van de beste sportbestuurders van Nederland. We respecteren uiteraard zijn besluit, maar tevens past het bij AZ om na de bekendmaking van zijn besluit, op onze eigen manier door te schakelen om de continuïteit te waarborgen en de ambitie van de club te blijven najagen.”

Aderlating voor AZ?

  • Ja
  • Dat valt wel mee
351+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:48
13+
‘Jahanbakhsh en Giménez onthullen transferplannen’
13:30
75+
PSV-sneer voor Sjaak Swart
13:13
42+
‘Vervelendste’ Vandaag Inside-gast met grond gelijkgemaakt
12:47
277+
‘KNVB-ingreep bij Ajax én Feyenoord’
12:33
471+
Vroegtijdig PSV-vertrek voor Peter Bosz?
12:17
520+
‘Talpa neemt Vandaag Inside-beslissing’
12:00
543+
Ajax en Wim Jonk klaar voor nieuwe samenwerking
11:47
394+
‘Xavi Simons komt voor monsterbedrag op de markt’
11:31
86+
Giménez verklaart zijn vormdip na de winterstop
11:11
28+
Schouten: ‘Ik snap het heel goed als Veerman toe is aan een volgende stap’
10:42
89+
‘Everton wil bizar bedrag voor voormalig PSV’er’
10:16
90+
‘Toekomstbestemming Ziyech al bekend’
09:54
438+
Marcel Brands noemt transferwensen PSV
09:30
240+
Dit is wat er misging in de slotfase bij Real Madrid – Bayern
09:15
221+
‘PSV deelt bedrag waarmee Driouech gehaald moet worden’
08:47
158+
Veerman en Schouten horen EK-kansen van Koeman
08:33
154+
De Ligt witheet na arbitrale dwaling tegen Real: ‘Het is een schande’
08:10
62+
Spotify-playlists PSV: 7K Op Je Feestje en de palingsound
07:48
1978+
‘Details over Madrid-transfer Mbappé bekend’
07:31
1397+
VI komt met update over Schreuder en Feyenoord
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie