Bosz reageert op ‘kritiek’ Veerman: “Joey is erg uitgesproken”

Foto: Bosz reageert op ‘kritiek’ Veerman: “Joey is erg uitgesproken”

Joey Veerman liet deze week doorschemeren dat hij er niet gelukkig van werd dat hij tegen Go Ahead Eagles op ‘zes’ moest spelen, door de absentie van Jerdy Schouten. Trainer Peter Bosz kan er wel van genieten dat de Volendammer zoals altijd zijn ongezouten mening gaf.

Volendammer niet de ideale ‘zes’, maar Aster Vranckx is dat ook niet

“Joey is erg uitgesproken en dat is mooi. Het is ook een slimme jongen. Wie ik op die positie ook wel zie spelen? Als ik in mijn selectie kijk, dan denk ik dat Olivier Boscagli en Sergiño Dest dat zeker kunnen. Ismael Saibari? MIsschien”, reageert Bosz op de persconferentie vrijdagmiddag, geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

De naam van Aster Vranckx (VfL Wolfsburg) blijft ook vallen, hij zou in januari nog gekocht kunnen worden. “Ik heb met hem gesproken deze zomer. Maar als een echt pure zes zie ik hem niet. Ook hij is meer een loper. Zoals Jerdy Schouten bij ons speelt, dat is een heel moeilijke positie om goed in te vullen.”

Weinig tegengoals

Tot slot legt Bosz uit hoe hij het voor mekaar heeft gekregen dat PSV, in tegenstelling tot de voorgaande seizoenen, weinig tegengoals incasseert: “Door goede voetballers op te stellen. Het begint altijd met de kwaliteit van de spelers. We hebben een aantal dezelfde spelers. Daarnaast proberen we in de manier van spelen een afstemming te vinden. Die afstemming proberen we goed neer te zetten. We hebben weinig tegengoals, maar ik denk dat we ook steeds minder kansen weggeven. Als je aanvallend speelt en je geeft een kans weg, dan komen ze alleen voor de keeper of met twee of drie man voor de keeper. Dat ziet er dan heel slecht uit, maar dat is het risico als je met veel mensen voor de bal speelt. Ik wil heel veel winnen en kampioen worden en als je dan weinig goals tegen krijgt dan helpt dat enorm.”

Goed dat Veerman zo uitgesproken is

  • Eens
  • Oneens
315+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie