‘Bord op schoot snel verleden tijd’

Soccernews

[img align=left]uploads/logo eredivisie.jpg[/img]Betaaltelevisie heeft de toekomst. De samenvattingen zijn voortaan pas laat op de avond te zien en worden flink ingekrimpt. Men kan voortaan betalen voor alle Eredivisieduels, per club of per duel. Dit is volgens [i]Voetbal International[/i] de toekomst van de Nederlandse voetballiefhebber.

AZ en in mindere mate Ajax haalden eerder dit jaar al eens grootschalig het nieuws over de Eredivise-rechten. Beide clubs menen meer geld te vergaren door livewedstrijden rechtstreeks aan de kijker te verkopen, bovendien is de verdeelsleutel traditiegetrouw een knelpunt. Clubs reageerden furieus. Veelgehoorde kreet was: “Dan spelen we toch gewoon zonder jullie verder”.

Een onderzoek van [i]Blauw Reasearch[/i] heeft volgens [i]VI[/i] uitgewezen dat de verkoop op die manier een stuk winstgevender is dan de huidige manier. Een groot deel van de Nederlandse [i]voetbalbevolking[/i] zou bereidt zijn geld te betalen voor de live-rechten. Voorwaarde is wel dat er geen bijkomende zaken als erotiek, on demand of andere sporten aan verbonden zijn.

Een andere voorwaarde is van de zendgerechtigde. De samenvattingen zouden teruggebracht moeten worden tot een klein uurtje laat op de zondagavond. Zodat degene die geen live-beelden heeft gekeken ook daadwerkelijk iets gemist heeft.

Qua digitale infrastructuur is het bovenstaande haalbaar. Mocht die beslissing vandaag genomen worden kan er morgen al gekeken worden. Zo vlot zal het echter allemaal niet lopen aangezien er nog vele voor en tegenstanders zijn van het plan.

Veel clubs zijn grotendeels afhankelijk van hun stuk uit de televisie-taart. Die clubs willen daarom geen sprong in het diepe wagen. Volgens [i]VI[/i] zijn Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en FC Groningen trendsetters en overwegen FC Twente, FC Utrecht en SC Heerenveen deelname aan de Eredivisie BV. Die BV wil de rechten zelf exploiteren.

Deze week zal Feyenoord-directeur Chris Woerts een business plan voorleggen aan de overige clubs. Blijkt dat plan in de smaak te vallen is een Eredivise BC dichtbij.

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:17
0+
Jan Smit oordeelt snoeihard over FC Volendam
12:00
12+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
16+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
6+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
47+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
63+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
22+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
61+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
462+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
496+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
226+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
15+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
393+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
218+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
611+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
60+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
662+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
60+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
273+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie