‘Bom onder Ajax-organisatie: Heitinga en Van der Sar op de wip’

Foto: ‘Bom onder Ajax-organisatie: Heitinga en Van der Sar op de wip’

Bij Ajax rommelt het flink in alle geledingen. De Amsterdammers zitten in een enorme bestuurscrisis, wat bovenop het al sportief slechte seizoen komt. Vrijwel niemand in de organisatie lijkt momenteel zeker van zijn plek.

Grote onzekerheid binnen Ajax-organisatie

“De RvC, de algemeen directeur, de trainer: haast niemand in de top van de club is nog verzekerd van draagvlak”, concludeert het Algemeen Dagblad. Woensdag stapte de bestuursraad op als gevolg van een vertrouwensbreuk. De bestuursraad is een belangrijk orgaan binnen de Ajax-organisatie en heeft met 73 procent een beslissende stem in aandeelhoudersvergaderingen. Bovendien benoemt het ook de leden van de raad van commissarissen. De rvc houdt vervolgens weer toezicht op de Ajax-directe. “Al die panelen zijn nu aan het schuiven”, schrijft de krant.

Volgens de ochtendkrant heeft het opstappen de bestuursraad te maken met een nieuw in te voeren beloningssysteem voor de ‘nieuwe’ commissarissen. De verenigingsleden vonden het bedrag, waar de bestuursraad wel mee akkoord was, van tussen de 25.000 en de 35.000 euro te hoog. Het zou echter niet het belangrijkste punt zijn van de verenigingsleden, die vooral het ‘DNA’ van de rvc niet bij de club zouden vinden passen. “Het orgaan zou te technocratisch zijn en te weinig affiniteit hebben met zowel voetbal als de club”, schrijft het AD. Daardoor staat de nieuw gevormde rvc meteen onder hoge druk.

Twijfels over Heitinga en Van der Sar

Daarnaast heeft de Ajax-directie nog tal van acute problemen op te lossen rondom het eerste elftal. Zo is het nog altijd onduidelijk of John Heitinga mag aanblijven als hoofdtrainer. De nieuwe technisch directeur Sven Mislintat twijfelt eraan of Heitinga wel de juiste man is voor het huidige Ajax en lijkt juist een meer ervaren trainer aan te willen stellen. Daarnaast moet ook de Ajax-selectie doorgelicht worden en wordt er een enorm drukke transferzomer verwacht.

Ook zijn er vraagtekens over de positie van algemeen directeur Edwin van der Sar, die in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht een stevig fluitconcert kreeg te verwerken van het Ajax-publiek. “De oud-keeper geniet op de dagelijkse werkvloer nog best wat steun, maar op bestuurlijk niveau zijn er al veel langer grote twijfels over de capaciteiten van Van der Sar. Op tal van dossiers wordt de directeur een gebrek aan visie, communicatie en daadkracht verweten”, concludeert het AD.

Moet Ajax afscheid nemen van Heitinga en Van der Sar?

  • Ja, van beiden
  • Alleen van Heitinga
  • Alleen van Van der Sar
  • Nee, van beiden niet
4750+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:00
1+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
35+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
9+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
41+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
21+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
54+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
38+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
149+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
3978+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
187+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
228+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
180+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
52+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
13:24
213+
Klopp spreekt zich uit over Liverpool-keuze Slot
13:12
154+
‘Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans’
12:44
434+
Kroes reageert op Ajax-interesse Potter
12:33
217+
Jaap Stam over einde bij Ajax: “Ik was er helemaal klaar mee”
12:29
62+
“Speelstijl van Slot is precies wat ze graag zien op Anfield”
12:12
516+
‘Barcelona-exit voor Frenkie de Jong’
12:00
2814+
‘Vier Eredivisie-clubs op omvallen’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie