‘Bom gebarsten in Groningen-kleedkamer’

Foto: ‘Bom gebarsten in Groningen-kleedkamer’

Voor FC Groningen kan het seizoen niet snel genoeg voorbij zijn. Volgens RTV Noord heerst er onvrede binnen de selectie en barst het van de onderlinge spanningen, met name rondom Cyriel Ngonge. Afgelopen weekend werd er nog met 1-3 verloren van Sparta.

“Ik krijg steeds meer signalen dat spelers onderling meer mot met elkaar hebben. Dat komt nu aan de oppervlakte en dan is er weinig meer mogelijk, moet ik zeggen”, doelt clubwatcher William Plomp op de resterende duels met FC Twente en SC Cambuur.

Ngonge wordt door Plomp ‘een pain in the ass’ genoemd. “Hij schijnt nogal een lastige jongen te zijn. En ik hoor ook wat andere verhalen: zo zou Jørgen Strand Larsen bij een ruzietje betrokken zijn en laat Tomáš Suslov zich ook wel gelden. Dat accepteert niet iedereen.”

“Het acceptievermogen is aan het einde van dit seizoen grotendeels verdwenen tussen spelers onderling en spelers en trainers. Dan is het einde zoek. Chemie in een team is de belangrijkste voorwaarde om tot goede prestaties te komen, dus ik zie het somber in”, aldus Plomp tot slot.Danny Buijs

Collega Stefan Bleeker wijst ook naar coach Buijs. “Buijs was altijd zo trots als een pauw op de verdedigende kwaliteiten van FC Groningen. Dat was zijn paradepaardje: weinig weggeven, vaak de nul houden en op die manier tot resultaat komen. Dat lukt hem dit seizoen amper: ze hebben dit seizoen slechts vier keer de nul gehouden.”

“Buijs en de spelersgroep zijn geen eenheid. Buijs geeft ook continu af op zijn spelers: ‘of de spelers zijn niet goed genoeg of ik ben niet goed genoeg’, zei hij na het verlies tegen Sparta, maar dan zegt-ie er snel achteraan: ‘dat kan ik mij eigenlijk niet zo voorstellen, want ik heb in de jaren ervoor bewezen dat ik wat kan.’ Dat is ook wel zo, maar het zegt voldoende als een trainer continu afgeeft op spelers die hij tot zijn beschikking heeft”, besluit Bleeker.

TIP: Bijna zes keer je inleg als Groningen ondanks alles tóch bij Twente wint!

Wat gaat het woensdag worden?

  • Winst FC Twente
  • Gelijkspel
  • Winst FC Groningen
413+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie