BN DeStem verklaart ‘onvermijdelijk’ ontslag Brood

Foto: BN DeStem verklaart ‘onvermijdelijk’ ontslag Brood

Deze week stuurde NAC Breda noodgedwongen Ruud Brood de laan uit. De 57-jarige coach moest na negen maanden vetrekken, ‘vanwege de teleurstellende resultaten en een gebrek aan vertrouwen bij de directie en de spelersgroep’, aldus de verklaring vanuit de club. Volgens BN Destem was het ontslag van Brood ‘onvermijdelijk’.

Nadat Mitchell van der Gaag vetrok nam Brood de honneurs als interim-coach waar. Hoewel hij er niet in slaagde NAC in de Eredivisie te behouden, werd zijn contract wel met twee jaar verlengd.

BN DeStem is dan ook duidelijk over het vertrek van Brood. Het ontslag was er nooit van gekomen als Ruud Brood niet tegen de wil van de directie was aangesteld als trainer van NAC. “Brood was gewoonweg de verkeerde trainer voor deze jonge spelersgroep, zoals van der Gaag vorig seizoen op het verkeerde moment instapte en een verkeerd gecomponeerde selectie in zijn maag gesplitst kreeg”, aldus het regionale dagblad.

Het blad spreekt van een onderlinge strijd op bestuurlijk niveau tussen voormalig interim-baas Nicole Edelenbos en technisch directeur Tom Van Den Abbeele. “Edelenbos won de interne machtsstrijd door Brood een nieuw contract aan te bieden.” Van Den Abbeele zijn voorkeur ging uit naar Fred Grim.

“Slechte resultaten, geen herkenbaar of ingespeeld team, wekelijks een andere opstelling en doorgaans onbegrijpelijke wissels. De treurige zesde plaats met 34 punten uit 20 wedstrijden spreekt boekdelen.” BN DeStem stelt dat ‘negentig procent van de spelersgroep klaar was met de onvoorspelbare en marchanderende Brood’. “Hij regeerde volgens verdeel-en-heerspolitiek, zette mensen tegen elkaar op, gedroeg zich afstandelijk en uit de hoogte, snauwde collega’s af en brak personen eerder af dan dat hij ze motiveerde. Dat spelers van een papier moesten lezen dat ze niet bij de selectie zaten, wekte ook onbegrip.”

Snap jij het ontslag?

  • Ja
  • Nee
82+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie