Blunder Van Basten: ‘Kijk nou, niets aan de hand’ over afgescheurde kruisband

Foto: Blunder Van Basten: ‘Kijk nou, niets aan de hand’ over afgescheurde kruisband

Marco van Basten is gisteren als analist bij Ziggo Sport behoorlijk de fout ingegaan. Tijdens de Madrileense derby tussen Real en Atlético (1-1) ging hij los over ‘theater’ van Reinildo Mandava, van Atléti. Uiteindelijk werd de Braziliaan per brancard afgevoerd en Fabrizio Romano meldt vandaag dat de verdediger zijn kruisband heeft afgescheurd.

“Je ziet zoveel mensen tegenwoordig op de grond vallen, waarbij je denkt: wat is er aan de hand, man!?”, tierde Van Basten in de studio, in de rust van de derby. “Deze jongen laat die bal lopen… Moet je even kijken! Wat is er nu gebeurd? Waaraan kan hij nu geblesseerd zijn geraakt? Hij doet het allemaal zelf. Ik kan me niet voorstellen dat je hierbij uit moet vallen en in een brancard moet gaan liggen.”

Een MRI-scan heeft dus een afgescheurde kruisband – en daarmee zes maanden revalideren – uitgewezen. Van Basten ging nog even door: “Afgelopen week heb ik het ook weer gezien: mensen die moord en brand schreeuwen en twee minuten later voetballen ze weer. A: het is irritant om naar te kijken. B: je neemt de boel in de maling. Het spel wordt ervoor onderbroken, en vervolgens lopen ze daarna weer lekker te ballen. Scheidsrechters moeten ook gewoon door laten spelen, want er is veel te veel oponthoud in zo’n wedstrijd.”

Ervaringsdeskundige?

Als voetballer kampte Van Basten zelf ook altijd met veel en zwaar blessureleed, maar in het geval van Reinildo wist hij het gisteravond dus niet te herkennen.

Van Basten is een slechte analist

  • Eens
  • Oneens
250+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie