BILD: “Zelfs Faeröer (!) won met 5-1”

Foto: BILD: “Zelfs Faeröer (!) won met 5-1”

De nieuwe bondscoach Hansi Flick heeft het nog niet helemaal op de rit bij Duitsland, dat gisteren ‘maar’ met 0-2 van Liechtenstein won in de WK-kwalificatie. De media van onze oosterburen zijn vandaag hard voor Die Mannschaft.

BILD analyseert op vrijdagochtend: “Er is weinig over van het optimisme toen Joachim Löw werd vervangen. Duitsland speelde traag en zonder ideeën. Het enige verschil met het voetbal onder Löw: de inzet is er.” Het dagblad wordt steeds vileiner: “Ja, de hartstochtelijke Liechtensteiners verdedigden met tien man, ja er zijn slechts drie trainingen geweest onder Flick, ja verandering kost tijd. Maar tegen een vierderangs team met amateurs en vier semiprofs moet er meer uitkomen. Tachtig procent balbezit, nul procent kans op gevaar. Ter vergelijking: Zwitserland won in juni met 7-0 van Liechtenstein, zelfs Faeröer (!) won met 5-1.”

SPORT1 vat samen: “Het moeizame debuut van Hansi Flick veroorzaakte nog geen euforie en er klonk zelfs wat gefluit.” Kicker stelt: “De drie punten vormen de positieve kant van het verhaal, maar het Duitse team was niet echt enthousiast.”

Flick zelf heeft wél aanknopingspunten gezien: “Het was een speciale overwinning, omdat dit mijn eerste interland was. Maar er bestaat geen twijfel over: we hadden allemaal meer doelpunten willen zien. Dit is een tegenstander waar je vaker tegen moet scoren, maar we zitten in een proces. Ik laat me door deze wedstrijd niet van mijn stuk brengen. We hebben nog een lange weg te gaan, maar ik denk dat we er gaan komen.”

Moet hij gewoon de tijd krijgen?

  • Ja
  • Nee
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie